Mit hus er til salg!

Madplan 25.03.2018.

Denne weekend bruger vi i Legoland, ligesom sidste år bor vi på hotel legoland en weekend. På den måde har vi masser af tid til at prøve alle de forlystelser vi har lyst til. Af samme årsag har jeg i løbet af ugen skrevet madplanen her, det tager nemlig en del timer at lave en plan som denne, og de timer har jeg selvfølgelig ikke her i Legoland.

photogrid_1521915268384

Jeg har dog først nu færdiggjort madplanen til jer mens Jesper putter pigerne. Som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet udfra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varene på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på rettens navn.

Søndag: boller i karry.
En af de ting jeg altid fik da jeg var lille hos min far, var boller i karry og dagen efter karrysuppe. Begge dele er lette og velsmagende retter, som et nemme at lave. Whats not to like.

photogrid_1521579302024

Mandag: karrysuppe.
Karrysuppen her laver stort set sig selv, af den simple årsag at retten er bygget på rester fra søndag. Det er jo bare win win!

photogrid_1521579175041

Tirsdag: rugbrød med pålæg.
Menuen tirsdag var hos os en hurtig omgang rugbrød, jeg har tilføjet følgende til indkøbslisten, ret i det hvis andet falder bedre i jeres smag:

1/2 pakke solsikkekerne rugbrød.
Leverpostej.
Smør.
Buko skinkeost.
Hamburryg.
Agurk.
Tomat.

Onsdag: spaghetti med kødboller.
Spagetti, kødboller og tomatsovs, den klassiske ret fra disney filmen “lady og vagabonden”. Hvis retten er tilberedt ordenligt kan det faktisk lykkes at få den fantastiske italienske stemning rundt om spisebordet – og hvem elsker ikke det?

spagetti-med-koedboller-aka-lady-og-vagabonden0

Torsdag: one pot cheesy taco pasta.
One pot pasta er virkelig nemt og lækkert, vi har netop fået en ny favorit her i husstanden, “cheesy taco”.

Fredag: risengrød.
Jeps, det er sgu ikke ligefrem en forårsret, ikke desto mindre er risengrød virkelig lækkert! Opskriften på grød til 2 voksne og 2 børn får i her:
2.5 dl grødris – 1 liter mælk – lidt salt og 2.5 dl vand blandes sammen i et lukket ovnfast fad, jeg bruger tupperware. I ovnen står den så 1.5-2 timer ved 160 grader og man slipper for at røre konstant og at risikere fastbrænding.

Risengrøden serveres med en smørklat og en masse kanelsukker.

photogrid_1514063547944-680x680

Lørdag: fuldkornstærte med laks.
Tærte er både nem og hurtig mad – og så smager det jo også godt! Vi ekspermentere jævnligt med tærte her i huset, forskellige typer af bunde og fyld. Denne tærte er en gammel opskrift med laks og spinat – den er virkelig lækker.

photogrid_1518037319673-680x680

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer/brød:
250 gram pasta.
300 gram fuldkornsspagetti.
600-800 gram ris.
2.5 dl grødris.
1 pose taco spice.
1 glas salsa.
1 dåse hakket tomat.
2 Boullion terning.
1/2 pakke solsikkekerne rugbrød.
Sukker.
4 dl hvedemel.
1 dl fuldkornsmel.

Krydderier:
Salt.
Oregano.
Basilikum.
Peber.
Karry.
Chili.
Kanel.

Kød/kølevarer:
900 gram hakket oksekød.
1000 gram hakket svinekød.
Leverpostej.
Hamburryg.
250 gram varmtrøget eller forstegt laks.

Frugt og grønt:
500-600 gram gulerødder.
400 gram broccoli.
2 rødløg.
2 porre.
Hakket persille.
5 fed hvidløg.
4 løg.
1/2 blomkål.
Agurk.
Tomat.
4 forårsløg.
2 gode håndfulde spinat.
Salat.
Majs.
Agurk.
Peberfrugt.

Mejeri:
250 gram cheddarost.
Pamasanost.
2 liter mælk.
1 bakke smør.
150 gram revetmozerella.
5 æg.
1 mozerella ostekugle.
Buko skinkeost.

Frost:
Hvidløgsbrød/flute.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit hus er til salg!