2i1: boller i karry/karrysuppe.

Madplan på budget – 7 dage for under 300 kr.

Jeg får jævnligt forspørgelser på en billig madplan, og det vil jeg helt sikkert gerne lave til jer! Det har jeg netop gjort, og her kommer den. Jeg har netop færdiggjort budget madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

photogrid_1521664918282

Hvis du hellere vil se min normale madplan, så kan du finde den seneste her.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med opskrifter. Jeg har lavet opskrifterne specielt til dette indlæg, for at spare penge, så billederne er ikke præcis af disse retter, men nogle lignende. Priserne er baseret på de billigste dagligvare i rema1000, jeg køber oftest økologisk og mærkevarer men det giver ingen mening i en sparesituration.

I denne madplan er der billeder af tidligere retter, nogle af dem er præcise genskabelser, men lasagne og suppe er blot lignende retter.

Søndag: pasta med kødsovs.
Pasta/kødsovs er en altid billig ret med masser af smag, typisk fattigmandskost.
Jeg har skrevet ingredienser til en kæmpe portion kødsovs – det skal nemlig bruges til 3 dage.

pasta-med-koedsovs1

Ingredienser:
1 kilo hakket oksekød.
400 gram revet gulerødder.
3 hakket løg.
2 dåser hakket tomat.
2 spsk oregano.
Salt.
Peber.

100 gram mozerellaost.
800 gram pastaskruer.

1. Riv 400 gram gulerødder.
2. Hak løgnene og svits dem sammen med kødet i en gryde. Når kødet er gennemstegt tilsættes de revet gulerødder, tilsæt hakket tomat og krydderier.
3. Smag til med salt og peber.
4. Kog alt pastaen.
5. Del kødsovsen i 3, en portion til i dag, en portion til i morgen og en portion til torsdag – denne skal i fryseren.
6. Bland halvdelen af pastaen sammen med kødsovsen til i morgen og sæt det i køleskabet i et ildfast fad.
7. Pastaen serveres med kødsovsen med mozerella på toppen.

Mandag: pizzapasta.
Med rester fra gårdsdagens pasta/kødsovs, pepperoni og ost er denne ret hurtigt fikset.

Ingredienser:
Pasta/kødsovs fra igår.
100 gram mozerellaost.
50 gram pepperoni.
1 tsk oregano.
2/3 icebergsalat.
2/3 agurk.
1 cremefresiedressing.
200 gram gulerødder.

1. Tag det ildfaste fad fra igår ud af køleskabet, drys mozerellaost på og læg pepperonistykkerne på toppen. Drys med oregano.
2. Sæt retten i ovnen ca 30 minutter på 180 graders varmluft.
3. Riv gulerødderne, snit salaten og skær agurken i stykker, bland det sammen.

Pizzapastaen serveres med salat og dressing, resten af salaten gemmes til tirsdag.

pizzapasta1-2

Tirsdag: Pitapizza.
Nemt, lækkert og super enkelt.

Ingredienser:
100 gram Pepperoni.
8 pitabrød.
100 gram mozerellaost.
Ketchup.
Oregano.
Salatrester fra mandag.

1. Fordel de 8 pitabrød på en bageplade, smør ketchup på dem alle.
2. Fordel ost, oregano og pepperoni på dem alle.
3. Pitapizzaerne bages i ca 15 minutter på 180 graders varmluft.

Server med salat og dressing.

photogrid_1521664975931

Onsdag: hønsekødssuppe med suppehorn.

1 pakke hønsekødssuppe.
1/2 pose suppehorn.

Denne suppe købes færdig, kog pasta separat. Og tilsæt dem til suppen når de er færdigkogt.

2

Torsdag: hjemmelavet lasagne.
Husk at tage kødsovsen op om morgen.

Ingredienser:
Kødsovs fra søndag.
Lasagneplader.
100 gram mozerellaost.
200 gram gulerødder.
Rosiner.

1. Læg kødsovs i bunden af et indfast fad, put lasagneplader ovenpå. Fortsæt til du har brugt alt kødsovsen – det er kødsovsen der skal være det afsluttende lag.
2. Drys med ost.
3. Sæt lasagne i ovnen i 30 minutter på 180 graders varmluft.
4. Riv gulerødderne, bland med rosiner og server råkosten til din lasagne når den er færdig.

homemade-lasagne5

Fredag: mac and cheese.
Fredagsmenuen er mac and cheese, lavet på 2 slags pasta, for at slippe for at købe ekstra. Fokus på budgettet jo… Men ikke desto mindre smager retten skønt!

Ingredienser:

250 gram suppehorn.
200 gram pastaskruer.
1 pose røde pølser (6-7 stk).
250 gram madlavningsfløde.
150 gram chedderost.
3 dl mælk.
Salt efter smag.

1. Kog pastaen i letsaltet vand.
2. Skær pølserne i bider som steges i en stor gryde.
3. Når pastaen er færdig hældes vandet fra og pastaen puttes op til de stegte pølser.
4. Tilsæt mælk, fløde og ost og lad retten samle sig i 5-10 minutter på middel varme.
5. Smag til med salt.

macncheese1

Lørdag: pitabrød med skinke.

8 pitabrød.
1 pakke skinkestrimler.
2 tomater.
200 gram gulerødder.
1/3 del icebergsalat.
1/3 del agurk.
1 løg.
Dressing.

1. Varm pitabrødene ca 10 minutter på 180 grader varmluft.
2. Skær tomater i stykker, riv gulerødderne, snit salaten, skær agurkerne i stykker og hak løget.
3. Fyld pitabrødene med grøntsager, skinke og dressing.

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste herunder, kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Listen er endt på i alt 299,40 kr. – for aftensmad til 7 dage, 2 voksne og 2 børn.

Indkøbsliste;

Kolonial:
4 pakker pitabrød (16 stk). 22 kr.
Rosiner. 8,95 kr.
Ketchup. 10 kr.
Oregano. 5,95 kr.
1 cremefresiedressing. 15,95 kr.
2 dåser hakket tomat. 7,90 kr.
Salt. 2,50 kr.
Peber. 6,95 kr.
1000 gram pastaskruer. 15,90 kr.
500 gram suppehorn. 7,95 kr.
Lasagneplader. 9,95 kr.

Kød/køl:
1 pakke skinkestrimler. 9,50 kr.
1 pose røde pølser. 19,95 kr.
150 gram Pepperoni. 10,75 kr.
1 kilo hakket oksekød. 50 kr.

Frugt og grønt:
2 tomater. 3,5 kr.
1 icebergsalat. 8 kr.
1 agurk. 5 kr.
1 kilo revet gulerødder. 6 kr.
1 kilo løg. 6 kr.

Mejeri:
250gram madlavningsfløde. 9,95 kr.
150 gram chedderost. 11,95 kr.
5 dl mælk. 4,95 kr.
400 gram mozerellaost. 23,90 kr.

Frost:
1 pakke hønsekødssuppe. 15,95 kr.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2i1: boller i karry/karrysuppe.