Madplan 18.03.18.

2i1: boller i karry/karrysuppe.

Jeg har flere gange fået forespørgsler på retter man kan få 2 dage i streg uden at spise det samme. I den forbindelse har jeg masser af opskrifter i ærmet, men en af de ting jeg altid fik da jeg var lille, var boller i karry og dagen efter karrysuppe når vi var på weekend hos min far. Begge dele er lette og velsmagende retter, som et nemme at lave. Whats not to like.

photogrid_1521579820435

Alle ingredienserne er i listen herunder, dernæst er der en fremgangsmåde for dag et hvor det meste laves og en fremgangsmåde for dag 2 når suppen skal opvarmes.
Nogle har det skidt med at bruge ris 2 dage i streg, det kan jeg godt forstå – så hvis det er tilfældet, kan du blot vente med at koge risene til dagen efter, så koger du dem selvfølgelig stadig i en separat gryde og putter den i suppen når begge dele er klar.

Vil du hellere have boller i karry af kylling, kan du finde en opskrift på kyllinge boller i karry her.

4 personer i 2 dage
Forberedelsetid: 40 minutter
Heraf arbejdstid: 30 minutter

photogrid_1521579302024

Ingredienser:
Kødboller:
2 løg.
1000 gram hakket svinekød.
1 dl mel.
Mælk.
Æg.
Salt.
Peber.
1 Boullion terning.

Sovs:
3 spsk mel.
3 spsk smør.
4 spsk karry.
Salt.
Vand.
1 boullionterning.
1 porre.
1/2 blomkål.

Tilbehør:
600-800 gram ris.

photogrid_1521579222288

Dag 2:
1 løg.
Chili.
Salt.
Hvidløgsbrød/flute.

Du kan her finde en opskrift på osteboller, hvis du hellere vil bage noget brød til suppen selv.

Fremgangsmåde:
1. Hak løget fint.
2. Bland kød, løg, havregryn og 1 dl mælk i en skål til en fars. Tilsæt ca 1 tsk salt og 1 tsk peber.
3. Sæt vand over at koge i 3 gryder.
4. Put ris i den ene gryde.
5. Form kødbollerne og kog dem i den anden gryde sammen med en boullionterning. Der skal kun være vand i gryden så det dækker kødbollerne. Vandet bruges nemlig til suppen på dag 2.
6. Put blomkål og porre i den tredje gryde, sammen med en boullionterning.
7. Når blomkålen er mør blendes den sammen med vandet og porre. Hæld det i en skål.
8. Smelt smørret i den tredje gryde der nu er tom, tilsæt karryen. Brug 3 spsk hvis det skal være en mild sovs og 4 spsk til stærkere sovs.
9. Put melet i gryden og pisk godt.
10. Hæld stille og roligt det blendet grøntsagsvand i, mens du pisker videre. Lidt af gangen så der ikke kommer klumper.
11. Når sovsen har den rette konsistens skruer du ned og venter på at resten er færdigt.
12. En tommelfingerregl er at kødbollerne er færdige når de flyder til toppen – men tjek gerne en ved at skære den midt over.
13. Halvdelen af kødbollerne skæres i små stykker som sammen med halvdelen af risene og 3/4 del af sovsen blandes med vandet fra kødbollekogningen til suppen, det straks på køl.
14. De resterende kødboller serveres med ris og sovs på dag et.

photogrid_1521579175041

Dag to:
1. Varm suppen godt op – der er ris i som skal gennemvarmes godt. Lad det koge i nogle minutter.
2. Sæt hvidløgsbrød i ovnen.
3. Skær et løg i små stykker og put det i gryden med suppe. Smag til med chili og salt.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 18.03.18.