Pizza med hvid sovs.

Madplan 18.03.18.

Weekend er ugens bedste dage – punktum.

Jeps, jeg er super glad for mit arbejde, meeen jeg er endnu gladere for min familie. Så det er naturligvis tiden med dem jeg nyder mest. Igår havde Jesper og jeg 7 års dag! 7 fucking år – wow! Altså det er jo helt crazy lang tid – 1/4 del af mit liv har jeg tilbragt med ham ved min side, fuck han er en heldig mand! Yes i said it!
I morgen skal Agnes og jeg i biografen med nogle andre familiemedlemmer mens Ellie sover middagslur hjemme hos Jesper. Det glæder jeg mig virkelig til, men først skal jeg bruge min lørdag aften på madplanen – ugens højdepunkt i forhold til bloggen. Det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

photogrid_1521319115487

Mine madplaner er altid lavet udfra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varene på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter.

Søndag: fastfood made slow.
Søndag er altid en god dag til mad der tager lidt længere – igår stod menuen derfor på burger og fritter, men ikke den hurtige version, alt var nemlig lavet fra bunden. Godt krydderede pomfritter, nybagte burgerboller og bøffer med fyld af ost. Det var virkelig lækkert, og så føltes det ikke ligeså syndigt som hvis man havde bestilt det ved den lokale grillbar.

photogrid_1521057710701

Mandag: spejlæggekage med rugbrød.
En super lækker og helt igennem nem ret som i mine øjne smager lidt bedre end andre æggekager.

photogrid_1521319142635

Tirsdag: pikant pastasalat.
Denne pastasalat er super lækker, den er nem at lave og så smager den fantastisk.

photogrid_1518615242701

Onsdag: kylling i karry med topping.
Vi spiser altid hos min svigermor om onsdagen, hun henter børn og laver mad, super lækker aftale, så vi også får set hende minimum en gang ugentligt. Denne dag stod menuen på kylling i karry og ris – jeg har allerede en opskrift der minder om dette på bloggen, så den får i selvfølgelig lov at nyde onsdag.

photogrid_1521319167349

Som topping har jeg i indkøbslisten tilføjet tomat, agurk, banan, kiwi, peanuts og kokosmel – det er nemlig vores favoritter men ret dem endelig til hvis i hellere vil have andet topping.

Torsdag: pitabrød med skinke.
Pitabrød er simpelt og lækkert, og så er det vildt nemt også! Jeg har desværre ingen billeder – nogle gange spiser vi nemlig også mad uden kameraet 😂 ..

Ingredienser:
8 pitabrød (gerne grove).
1 pakke skinkestrimler.
Salat.
Tomat.
Agurk.
1 lille dåse majs.
Dressing.

Varm pita brødene ca 5 minutter på 180 graders varmeluft – fyld brødet og nyd det.

Fredag: pizza med hvid sovs.
En anerledes pepperoni pizza med hvid sovs – det smager vildt godt og er et lækkert alternativ til den traditionelle tomatsovs.

photogrid_1521239537442

Lørdag: fuldkornstærte med fetaost.
Denne tærte er vildt lækker, crispy tærtedej, saltet fetaost og lækre grøntsager bagt sammen til en symfoni af smag og lækkerhed.

photogrid_1517344316133-1-680x680

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
Olie.
2 tsk sukker.
250 gram fuldkornsmel.
100 gram durummel.
500 gram (+/-) hvedemel.
Sesam til topping.
Mayonaise.
Ketchup.
Remolade.
Burgerdressing.
Creamfresie dressing.
1 terning hønsebullion.
1 dåse kokosmælk.
Mel eller maizena til jævning.
Ris.
Kokosmel.
Peanuts.
Rugbrød.
8 pitabrød (gerne grove).
2 små dåser majs.
250 gram pasta.

Krydderier:
Oregano.
Paprika.
Salt.
Peber.
Løgpulver.
Karry.

Mejeri:
6 dl mælk (gerne sødmælk).
1 pakke gær.
1 bakke smør.
1 mozerellaostekugle.
1 rulle pizzadej.
1 pakke flødeost (Philadelphia).
15 æg.
2 spsk pikantost.
300 gram fetaost.
200 gram revet mozerella.

Frugt og grøntsager:
1 kilo bagekartofler.
Persille.
Banan.
Kiwi.
Spinat.
Purløg.
2 Salat.
8 Tomater.
2 Agurk.
4 rødløg.
4 snackpeber.
2 dl ærter.
2 dl edamamebønner.
5 gulerødder.
4 forårsløg.
2/3 broccoli.

Kød og køl:
500 gram hakket oksekød.
1 pakke pepperoni.
500 gram kylling.
1 pakke kalkunbacon.
1 pakke skinkestrimler.
150 gram bacon i tern.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza med hvid sovs.