Mexicansk lasagne.

Madplan 11.03.18.

Lige nu ligger jeg på sofaen, der er totalt ro, ingen børn der løber og leger.. Fuck jeg savner dem! Jeg savner dem helt crazy… i nat skal jeg for første gang, siden jeg blev mor sove uden dem, det er alt for mærkeligt! Jeg kommer virkelig til at savne de små mennesker der plejer at ligge ved min side – at kysse dem godnat og holde om dem mens vi sover. Pigerne er taget med Jesper hjem til deres farmor – Agnes har i lang tid efterspurgt at sove hos farmor, men trækker altid i land så for at gøre det trygt sover de alle 3 hos farmor – sammentid har jeg behov for lidt tid alene, det har været nogle ret crazy måneder hvor vi har gjort huset salgsklart, og det kom i torsdags på nettet! (Du kan se det her, hvis du har lyst?).

Det er virkelig en byrde der er taget af vores skuldre, at huset er til salg, fuck hvor er det rart! I dag har vi haft den første fremvisning – det er gået meget hurtigere end jeg havde troet, men det er rart med aktiviteten! Nu håber jeg bare at aktiviteten fortsætter eller at de der var forbi i dag ønsker at købe det! Det sker nok ikke – men det er trods alt en mulighed. Wish us luck.

photogrid_1520707629263

Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet udfra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varene på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med opskrifter.

Du kan desuden følge mig på facebook her hvor jeg altid ligger mine nye indlæg ud og på instagram her hvor jeg løbende deler billeder.

Søndag: one pot cheesy taco pasta.
Den her one pot er min all time favorit. Den er mega cheesy, krydderet og lækker! Uhm..

photogrid_1518810526009

Mandag: Frikadeller og pastasalat.
Pastasalat med sprødstegt bacon på toppen og lækre frikadeller on the side – med en menu kan mandag næsten blive ugens bedste dag … men også KUN næsten!

photogrid_1520366430904

Tirsdag: Mexicansk lasange.
Okay den her lasange er pretty awesome! Den er fyldt med smag, fantastisk fylde og masser af ost. Just how i like it! Mums.

photogrid_1520454296285

Onsdag: Pasta med kødsovs.
Onsdag spiser vi hos min svigermor – det er en super hyggelig aftale. Denne onsdag stod menuen på pasta/kødsovs, hendes opskrift har jeg ikke, men jeg har selvfølgelig min egen version på bloggen. OBS, huusk rigeligt ost! Jeg har tilføjet 1 pose mozerella (150 gram) til indkøbslisten, men parmasan ost, cheddarost eller fetaost kan også anbefales.

pasta-med-koedsovs0

Min opskrift er lavet på 250 gram hakket oksekød, men jeg har ladet mig fortælle at man normalt spiser kødsovs af 500 gram hakket oksekød – så jeg har i indkøbslisten skrevet ingredienser til en dobbelt portion.

Torsdag: butterdejsstang med salat.
Jeg sendte denne opskrift til min ikke ret køkkenvante mand, og der kom faktisk et helt hæderligt resultat ud af det! Så er det sgu ok at arbejde til kl. 17!

20180308_173406

Jeg har i indkøbslisten tilføjet en salat bestående af følgende som tilbehør:
1/2 salathovede.
1/2 agurk.
1 lille dåse majs.
2 tomater.
Dressing.

Fredag: Halvbagte kartofler, tzatziki og hvidløgskoteletter.
Bagte kartofler med masser af smør er altid er sikkert hit – jeg synes dog at det tager alt for lang tid at få dem lavet færdig.. Jeps, gode ting er værd at vente på – men hvis man nu halvere kartoflerne fra start, så bliver de mindste ligeså gode mens tilberedningstiden næsten halveres. Mine hvidløgskorteletter er marineret i timian og hvidløg, de er mega lækre sammen med gode mængder tzatziki.

photogrid_1520195942251

Jeg laver denne dag halvbagte kartofler af 1 kilo bage kartofler, så der er nok til dagen efter.

photogrid_1520196050989

Lørdag: Brasseret medister på grøntsagsbund.
En anerledes måde at få medister på – som sammentid smager fantastisk og har et væld af grøntsager “on the side”.

photogrid_1520283251844

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonial:
Dressing.
4 små dåser majs/eller 2 små.
Olie.
1 grøntfond.
2 pose tacospice.
2 glas salsa.
1/3 pakke lasagneplader.
½ liter moneysovs.
1 dåse tomatpure.
Tomatsovs.
1000 gram pasta (gerne fuldkorn)
1 dl havregryn.

Krydderier:
Oregano.
Timian.
Peber.
Paprika.
Salt.

Kød:
500 gram svine koteletter.
1 medister (500 gram).
1 pakke skinkestrimler.
1400 gram hakket oksekød.
500 gram hakket svinekød.
250 gram bacon i tern.

Frugt og grønt:
1000 gram bagekartofler.
1 salathovede.
2 Agurk.
2 tomater.
7 fed hvidløg.
1½ porre.
2 snack peber.
1.5 kilo gulerødder.
1 broccoli hoved.
2 dl. edamamebønner.
4 rødløg.
Hakket persille.

Mejeri/køl:
2 dl græsk yougurt.
1 creamfine (250 ml).
1 bakke smør.
1 rulle butterdej.
1 pakke buko pikantost.
7.5 dl mælk.
Revet parmasan eller mozerella.
1 æg.
400 gram cheddarost.

Velbekomme.

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mexicansk lasagne.