Brasseret medister på grøntsagsbund.

Frikadeller med pastasalat.

Engang i mellem må det gerne være let og lækkert. Igår fik vi frikadeller med pastasalat, da jeg havde haft lyst til frikadeller i et stykke tid, men ikke til det klassiske tilbehør.

Når vi får frikadeller er det oftest med brun sovs og kartofler, det elsker Jesper og pigerne – jeg kan dog bedre lide at spise frikadeller med gratineret grøntsager, den opskrift finder du her.

Mens jeg skriver dette får jeg pludselig lyst til frikadeller med stuvet hvidkål, det skal måske på næste uges madplan? Uhm!

photogrid_1520366430904

Jeg synes frikadeller helst skal være rimelig neutrale i smagen, salt, peber og hakket løg er min favorit ingredienser til frikadellerne. Nogle bruger mel til frikadeller, men jeg synes faktisk at det giver mere mæthed og fylde at spække dem med havregryn – det trick lærte jeg tilbage i tiden af min farfar som generelt er genial i et køkken.

Vil du hellere have en anden pastasalat til aftensmaden, kan jeg anbefale cheeseburger pastasalat, den er virkelig skøn!

Vi havde heldigvis rigeligt mad til overs, så både Jesper og jeg kunne i dag få pastasalat og et par frikadellet med på madpakke – selvom jeg kun lavede en potion svarende til nedenstående opskrift – er jeres børn ældre og spiser de derfor mere end vores små krapyler – så vil der nok ikke være rester til madpakken, men ønskes dette kan man jo altid bare lave en større portion, dobbelt op på salaten og hvis man gerne vil spare lidt på kødet, så dobbelt op af alle ingredienserne til frikadellerne undtagen hakkekødet, på den måde får man mange flere frikadeller med mindre kød. Du kan også fylde frikadellerne med revet gulerod, revet sguash eller en bøtte hytteost, det giver altsammen fylde.

photogrid_1520366402777

4 personer.
tilberedningstid: 30 minutter.
heraf arbejdstid: 30 minutter.

Ingredienser:

Pastasalat:
250 gram pasta.
2 dl. edamamebønner.
1 rød snackpeber.
1 lille dåse majs.
1/2 agurk.
250 gram bacon i tern.

Frikadeller:
500 gram hakket svinekød.
1 dl havregryn.
1 æg.
1 rødløg.
lidt mælk.
en ½ tsk salt.
en ½ tsk peber.
smør til stegning.

Fremgangsmåde:
1. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.
2. Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent.
TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
3. form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. husk at vende dem efter ca 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget.
4. Steg bacon på en anden pande.
5. Skær peberfrugten og agurken i tern og bland alle grøntsagerne i en skål.
6. Hæld koldt vand henover den varme pasta så den køler ned. Bland pastaen i salaten.
6. hæld til sidst bacon ned i pastasalaten og server den med de færdigstegte frikadeller.
TIP: Husk at lade bacon dryppe af på køkkenrulle hvis du ikke ønsker for meget snask på pastasalaten, jeg dryppede baconen af inden.

Velbekomme.

Vil du gerne prøve en anden opskrift på pastasalat, så har jeg indenfor de seneste uger lavet pikant pastasalat, den kan virkelig anbefales!

De varmeste blogger hilsner.
Michelle Elbæk Jensen.

2 kommentarer

 • Ej den pastasalat ser god ud. Mine børn er normalt ikke vilde med når ting bliver blandet sammen, men her er det jo nemt at se, hvad der er hvad, så tror jeg vil give den en chance. Og manner man får lyst til frikadeller lige med et 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Tusind tak!
   det er min den store heller ikke – men hun skiller det bare af mens vi spiser – så det er aldrig et problem 🙂
   God fornøjelse med maden 🙂

   de varmeste hilsner
   Michelle Elbæk Jensen
   #Hashtagmor

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brasseret medister på grøntsagsbund.