Madplan 04.03.18.

Halvbagte kartofler, tzatziki og hvidløgskoteletter.

Igår stod menuen på halvbagte kartofler, hasselback gulerødder, hvidløgskoteletter og tzatziki – og hvor smagte det bare godt!

photogrid_1520196050989

Hvis i har fulgt med på bloggen har i helt sikkert læst at vi har været presset herhjemme, nu bliver altid nemmere formoder jeg!

photogrid_1520195982639

Jeg spurgte jer for lidt tid siden på min facebookside hvilke retter eller tiltag i kunne tænke jer på bloggen, jeg fik en masse super gode bud, og jeg vil helt sikkert arbejde med dem nu hvor tiden er til det. Har du også nogle foreslag eller er du blot nysgerrig kan du finde tråden her: Facebook tråd om nye ideer.

photogrid_1520196021125

Hvis du har brug for inspiration til andre retter med bagte kartofler, så er der her de skønneste gratineret bagekartofler.

Jeg har en masse lækre retter på tapetet denne uges tid – så der kommer umiddelbart en ny opskrift op de fleste aftener med mindre maden kikser – så kommer opskrifterne selvfølgelig ikke på bloggen.

photogrid_1520195942251

Vil du hellere have noget nemt, kan du her finde opskriften på one pot cheesy taco pasta.

Vi har brugt weekenden på en masse hygge – Agnes, Ellie og jeg var i svømmehallen igår mens Jesper slappede af herhjemme. I dag tog pigerne og jeg i bilka og shoppede nyt tøj til dem – jeg handler oftest alt for dyrt tøj til dem, på diverse netshops, men børnene er sgu gladest for de der grimme trøjer med paw patrole og Elsa og Anna fra frost – så jeg kan ligeså godt spare de penge.. desværre.

Jesper har pådraget sig noget sygdom, så han er virkelig intet værd. Han ligger bare på sofaen og ligner en der skal dø. Okay, faktisk er jeg til tider i tvivl om han faktisk er død, for han har det virkelig skidt, men han er nu ret sød alligevel.

photogrid_1520195962581

4 personer.
Tilberedningstid: 1 time og 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.

Ingrediensliste:

Kartofler:
500 gram bagekartofer.
Paprika.
Salt.
2 fed hvidløg.
1 spsk oregano.
Olie.

Tilbehør:
300 gram gulerødder.
Olie.
Salt.
Peber.

Kød:
500 gram svine koteletter.
3 fed hvidløg.
1 spsk timian.
Lidt olie.

Tzatziki:
2 dl græsk yougurt eller creamfresie.
1/2 Agurk.
2 fed hvidløg.
Olie.
Salt.

Fremgangsmåde:
1. Start med kødet, skær hvidløg i små stykker eller mos dem, put kød, timian, hvidløg og olie i en pose og fordel det godt på kødet med hænderne. Læg kødet på køl.
2. Vask kartoflerne grundigt. Skær dem midt over og skær riller i. Skær eller mos hvidløget og bland det sammen med lidt olie og oregano. Smør alle kartoflerne med blandingen og drys med paprika og salt.
3. Sæt kartoflerne i ovnen på 200 grader.
4. Vask gulerødderne og skær enderne af. Skær riller i gulerødderne og put dem i et indfast fad. Hæld lidt olie på og drys med salt og peber.
5. Sæt også gulerødderne i ovnen. Kartoflerne skal bages ca. 1 time.
6. Riv agurkerne. Pres lidt af vandet ud af agurkerne. Mos hvidløget. Bland hvidløg, agurk, mejeriprodukt godt sammen og smag til med salt og olie.
7. Når der er ca 8 minutter tilbage af kartoflernes bagetid varmes en pande med lidt fedtstof – jeg brugte en kokosoliefedt, den giver mega god smag, men olie eller smør er også super fint. Læg koteletterne på panden og vend dem efter 3 minutter.
8. Tjek at koteletterne er færdigstegt.

Koteletterne serveres med kartofler, gulerødder og tzatziki.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 04.03.18.