Tarteletter med baconknas.

Madplan 25.02.18.

Så blev det lørdag igen, og en ny uge står snart for døren. Min uge står på en skøn tur til Lalandia, familiehygge, besøg af fotograf og en til at lave tilstandsrapport på huset. Det bliver skønt!

photogrid_1519504127087

Allerede nu er der et fint til-salg skilt i vores græsplæne – og jeg glæder mig virkelig til at se om der er interesse for huset.

Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid baseret på de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smidder jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen, jeg handler derudover forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud, har hakket tomat på lager og skriver krydderier på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som en basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med opskrifter.

Søndag: tarteletter.
En fantastisk søndagsmenu er tarteletter, det smager super godt, og så har man også altid lidt bedre tid om søndagen til madlavningen.

photogrid_1519416336762

Mandag: æggeletter.
Når man spiser tarteletter er det altid svært at vurdere mængderne af skaller – det er aldrig nemt at vide hvor mange der bliver spist fordi man bare kan spise løs af dem. Så man kan ligeså godt købe rigeligt og spise æggeletter til aftensmad dagen efter.
Jeg har skrevet salat på listen, så ingen går sultne fra bordet selvom der ikke skulle være ret mange tarteletter tilbage.

Salaten består af følgende:
1/2 agurk, 2 tomater, 1/2 salathovede, 1/2 dåse majs, dressing.

photogrid_1512506898392-1-680x680

Tirsdag: cheeseburger pastasalat.
En let og lækker pastasalat med en masse god smag.

photogrid_1519160852743

Onsdag: lasagne.
hjemmelavet tomatsovs og opbagt bechamelsovs samlet med pasta og kød til en fantastisk symfoni af italiensk kærlighed. Enjoy!

homemade-lasagne5

Torsdag: kylling boller i karry.
En utraditionel version af den skønneste boller i karry. Da jeg var mindre var boller i karry min livret – og jeg er stadig ret så vild med det!

kylling-boller-i-karry4-2-2

Fredag: kalkun med tilbehør.
Fredagsmenuen er et skønt kalkun bryst med fyld af tomat, rødløg og mozerellaost dertil ovnbagte kartofler, grøntsager og bearnaisesovs.

photogrid_1519247719455

Lørdag: pasta i fad med fetaost.
Den her ret er en “gammel” ret fra bloggen, det er en nem og lækker pastaret, der er masser af ost og grøntsager i, og børnene elsker retten!

pasta-i-fad-med-fetaost9

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonial:
Dressing til salat.
7 spsk mel.
1 kyllingfond (fra knorr).
3 pakker luksusskaller.
Lasagneplader – gerne fuldkorn.
1 dåse majs.
1 dåse hakket tomat.
2 spsk rasp.
500 gram pasta (helst fuldkorn).
5 dl moneysovs.
2 spsk mayo.
Burgerdressing.
1 dl havregryn.
300-400 gram ris.
Olie.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Basilikum.
Muskatnød.
Paprika.
Karry.

Kød:
5 kyllingebryster (ca 1000 gram).
1 pakke bacon.
1 kalkunbryst (min vejede 1 kilo)
1000 gram hakket oksekød.
500 gram hakket kyllingekød.

Mejeri:
1/2 pakke puck ost.
150 gram smør.
150 gram mozerella.
1 mozerella ostekugle.
2.5 dl madlavningsfløde.
150 gram cheddarost i blok.
1 liter mælk.

Frugt og grønt:
1 agurk.
5 tomater.
1 + 1/2 salathovede.
Persille.
2 fed hvidløg.
3 rødløg.
1 kilo små kartofler.
1 broccoli.
3-4 gulerødder.

Frost:
1/2 pose frost ærter.
1/2 pose frost kødboller.

Køl:
10 stykker skinke.
10 æg.
Bearnaisesovs.(Jeg brugte Jensens)

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tarteletter med baconknas.