Kalkun med tilbehør.

Tarteletter med baconknas.

Yes – jeg ved det godt, sådan en gang tarteletter burde helt klart laves med en hel kylling. Det er nærmest blasfemi at gøre andet. Men (!!!) jeg bruger altså bryster i stedet. Det skyldes følgende:

– min mand er på ingen måde vild med kød hvor der er ben i. Han er virkelig sjov at servere et kyllingelår for, alt bliver sorteret og det ender med at der faktisk er mere kød tilbage på låret end han har spist. En lille misfavning af kødet og så kan det ikke spises.
– vi har altid kyllingbryst i fryseren.
– det er nemmere at “pille”.

photogrid_1519415954708

Jeg putter bacon på toppen af tarteletterne sammen med hakket persille – det gør dem super lækre!

photogrid_1519415916014

Opskriften får i her:

4 personer +
45 minutter.

Ingredienser:
3 kyllingebryster (ca 600 gram).
Ca 2 liter vand.
50 gram smør.
3 spsk mel.
1 kyllingfond (fra knorr).
Salt.
1/2 pose frost ærter.
1/2 pose frost kødboller.
1 pakke bacon.
2 pakker luksusskaller.
Persille.

photogrid_1519416336762

Fremgangsmåde:
1. Kog kyllingen i vandet.
2. Hæld koge vandet i en skål når kyllingen er færdig og læg kyllingen op på et skærebræt hvor du “plukker” den.
3. Smelt smøret i gryden og rør stille og roligt melen i. Når du har rørt alt melet ud hælder du lidt vand i af gangen, husk at røre det godt sammen så du ikke får klumper.
4. Fortsæt med vand til du føler at konsistensen er god. Rør fonden ud i sovsen.
5. Put kylling, kødboller og ærter op i sovsen.
6. Lad sovsen simre mens du steger bacon og varmer tarteletskallerne i ovnen (180 grader – ca 5 minutter).
7. Server skallerne med en masse fyld og pynt med bacon og persille.

Husk at købe rigeligt skaller – der er intet værre end at mangle, og hey hvis du pludselig har for mange, kan du prøve denne opskrift på æggeletter.

Velbekomme.

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kalkun med tilbehør.