Cheeseburger pastasalat.

Kalkun med tilbehør.

I fredags havde vi besøg af min mor, så der skulle selvfølgelig lidt lækkert mad på bordet. Menuen stod på kalkunbryst med ovnbagte kartofler, grøntsager og bearnaisesovs. Det var super lækkert og bonus er at det passer sig selv i ovnen.

photogrid_1519247450339

Kalkun kan godt blive lidt tørt, men jeg har god erfaring med at skære riller i kødet og fylde noget i, som det kan trække lidt “væske” fra. Derudover er det en god ide at stege den med sølvpapir eller et låg over, det holder også på lidt at smagen. Vær her dog opmærksom på at stegetiden skal forlænges for at kødet er gennemstegt. Jeg har i min opskrift taget udgangspunkt i det jeg gjorde – at stege uden låg/sølvpapir og dermed tog stegen “kun” 1 time i ovnen.

photogrid_1519247664114

4 personer.
1 time og 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredienser:
1 kalkunbryst (min vejede 1 kilo)
1 mozerella ostekugle.
1 rødløg.
1 tomat.
Paprika.
Salt.
Peber.
Olie.

1 kilo små kartofler.
1/2 broccoli.
3-4 gulerødder.

Bearnaisesovs.(Jeg brugte Jensens)

photogrid_1519247626505

Fremgangsmåde:
1. Skær riller i kalkunen og krydder med salt og peber, læg den i et ildfast fad.
2. Skær mozerellaosten, tomat og rødløg i skiver.
3. Put lidt af hvert af ovenstående i hver rille.
4. Hæld lidt olie på og drys med paprika.
5. Sæt stegen i ovnen på 180 grader varmluft. Den skal have ca 1 time.
6. Gør kartoflerne klar. Vask dem grundigt og fjern eventuel jord og dårlige stykker. Skær kartoflen midt over hvis de er for store.
7. Put godt med salt, peber og olie på kartoflerne og rør rundt.
8. Skær broccoli og gulerødder i mindre stykker og gør dem rent.
9. Put salt, peber og olie på grøntsagerne og rør godt rundt.
10. Kartofler og grøntsagsfadene skal være i ovnen ca. 30 minutter, put dem ind når der er ca 15 minutter tilbage på kalkunen, så den også har 15 minutters hviletid udenfor ovnen.
11. Bearnaisesovsen varmes når der er ca 5 minutter tilbage på kartoflerne/grøntsagerne.

photogrid_1519247719455

Velbekomme!

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

1 kommentar

  • Jette

    Og det smagte så englene sang,det var rigtigt lækkert,mmmh slurp,mums <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheeseburger pastasalat.