One pot pasta ala carbonara.

Madplan 11.02.2018.

Endnu en uge er ved at være slut, denne uge har stået på sygdom for vores alles vedkommende. Ellie var syg fra fredag til mandag, mens Agnes havde høj feber fra fredag til tirsdag, heldigvis kunne pigerne både mandag og tirsdag være hos deres mormor, så Jesper og jeg kunne passe vores arbejde. Onsdag begyndte Jesper at få det dårligt, han havde heldigvis taget fri onsdag og torsdag for enten at have pigerne hjemme hvis ikke de var blevet raske, og ellers få taget et ordenligt indhug i kælderarbejdet, men han måtte opgive og ligge sig på sofaen. Torsdag gik jeg syg hjem fra arbejde med feber og utilpashed, så ja, lad mig bare sige at vi vist alle har taget vores del af sygdomslæsset i denne omgang!

Jesper og jeg er stadig syge – men i dag var vi så heldige at pigernes fantastiske farmor kunne have pigerne hjemme til leg og hygge – så vi har lagt på sofaen mens vi skiftevis har sovet og set rose red, den der fantastiske klassiske gyser!

photogrid_1518292491366

Her til aften står det på madplansskrivning, som altid – og jeg har glædet mig til at dele denne uge med jer, for der er som altid en masse lækre opskrifter at finde. I bunden finder du en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan –  selvfølgelig med opskrifter.

Søndag: Bøffer i fad med ovnkartofler.

Den her ret er super lækker, og faktisk også nem! Der var rester til frokost for Jespers vedkommende, og vi blev alle mere end mætte.

photogrid_1517776770821

Mandag: One pot spaghetti ala carbonara.

One pot pasta i forskellige varianter er noget af det bedste jeg ved, det er super lækkert og så er det jo også bare mega nemt. Jeg elsker spaghetti carbonara, men jeg er ikke vild med tanken om at servere nærmest rå æg for mine 2 børn, selvom man ofte siger at der ikke er salmonella i danske æg, så tør jeg ikke løbe risikoen. Derfor var jeg selvfølgelig nødt til at komme på et alternativ, og det gjorde jeg så.

photogrid_1518179757431

Tirsdag: Fuldkornstærte med laks.

Fisk er sundt, fuldkorn er sundt, ost er knap så sundt – jeg kalder det mad i balance.

photogrid_1518037135010

Onsdag: Græsk pitabrød med tzatziki.

Sådan en omgang pitabrød er både nemt og lækkert, hvilket altid er at anbefale på arbejdsdage – jo hurtigere jo bedre, men maden skal jo gerne være både sund og smagfuld sammentid. Alle disse krav lever disse pitabrød op til.

photogrid_1516999186899

Torsdag: Tomatsuppe med fuldkornspasta.

Skulle der aldrig noget suppe på dine madplaner spørger i? Jo selvfølgelig skal der det! Her er en ældre opskrift på en krydret, fyldig og lækker tomatsuppe. Jeg lover jer, det her er en suppe der mætter. Jeg har smidt lidt brød til dyp på indkøbslisten, men hvis har god tid kan jeg på alle måder anbefale at i selv bager en focaccia med fuldkorn, det skal dog handles separat.

Fredag: Risengrød.

Jeps – risengrød efter jul, det kan man god herhjemme i hvert fald, jeg laver altid risengrød i ovnen, blot fordi det er så meget nemmere!

photogrid_1514063547944

Opskriften på grød til 2 voksne og 2 børn får i her:
2.5 dl grødris – 1 liter mælk – lidt salt og 2.5 dl vand blandes sammen i et lukket ovnfast fad, jeg bruger tupperware. I ovnen står grøden i 1.5-2 timer ved 160 grader og man slipper for at røre konstant og at risikere fastbrændt grød.

Serveres med kanelsukker og en smørklat.

Lørdag: Kyllingerulle med tilbehør.

Sidste dag i denne omgang, hvad siger i til kyllingerulle? Det er yderst velsmagende ret som jeg gennem tiden kun har fået ros for! Jeg har skrevet bloggens første madplan på madplanen, for en klassiker tager man aldrig fejl af. Jeg har gennem tiden serveret den for både gæster i huset, men jeg har også hørt fra flere tilfredse læsere at man på ingen måde slår fejl ved at servere denne skønne ret.

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonial:
250 gram spaghetti/marcaroni.
200 gram fuldkornssuppehorn.
3 dl hvedemel & 1 dl fuldkornsmel.
Brød til suppen.
Dåse majs.
Olie.
5 dåse hakket tomater.
4 pitabrød.
2.5 dl grødris
Sukker.
3 boullionterninger (grønt).

Krydderier:
Salt.
Peber.
Paprika.
Oregano.
Kanel.
Timian.
Basilikum.

Kød:
1 pakke kalkun bacon
800 gram hakket kylling
1300 gram hakket oksekød.
250 gram varmtrøget laks.
250 gram bacon i tern.

Mejeri:
7 dl fløde.
100 gram parmasanost.
1 bakke smør.
225 gram revet mozerellaost.
4 æg.
250 gram græsk yougurt.
2 mozzerella ostekugler.
bearnaisesovs.
1.4 liter mælk.

Frugt og grønt:
6 store håndfulde spinat.
11 forårsløg.
Hakket persille.
1 broccoli.
1.5 kilo kartofler.
300 gram gulerødder.
4 rødløg.
2 hjertesalat.
2 Agurk.
10 fed hvidløg.
1 rød peberfrugt.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen

   

2 kommentarer

 • Pia

  Hvor handler du ind henne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Rema1000, fakta, netto, bilka, lidl, kvickly 😆 Det er desværre forskelligt fra uge til uge – men jeg handler der hvor jeg har set nogle gode tilbud eller der hvor jeg ved at det jeg skal bruge er godt. Primært rema1000 fordi de har masser af økologi til ingen penge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

One pot pasta ala carbonara.