Samsovning, pros and cons.

Fuldkorns tærte med laks.

Tærte er både nem og hurtig mad – og så smager det jo også godt! Vi ekspermentere jævnligt med tærte her i huset, forskellige typer af bunde og fyld. Jeg er på det sidste begyndt at bage bunden selv hver gang, for helt ærligt, det er faktisk mega nemt!

photogrid_1518037319673

Forrige gang vi fik tærte stod menuen på tærte med kylling og parmesan, den opskrift finder du her. Mens den seneste tærte var en vegetarisk fuldkorns feta tærte, den opskrift har jeg skrevet her.

I dag var planen egentligt en one-pot mexi pasta, meeeeen min kære mand havde “glemt” at tage oksekød op fra fryseren, selvom jeg havde skrevet det til ham i morges. I stedet måtte jeg kaste mig ud i en “tøm køleskabet” tærte – altså det var planen at vi skulle have tærte denne uge, men det var ikke helt meningen at det skulle være i dag. Jeg havde et godt stykke varmrøget laks i køleskabet som blev brugt til formålet men det burde have været fryserlaksen der havde fundet vej til tærten – jeg havde derfor ikke helt så meget laks i tærten som jeg kunne have ønsket mig, og jeg har derfor skrevet ekstra laks i opskriften.

photogrid_1518037135010

Hvis du kunne tænke dig en anden opskrift på tærte, kan du finde en med porre, broccoli og skinke her.

4 personer.
Forberedelsestid: 45 minutter.
Heraf arbejdstid 25 minutter.

photogrid_1518037166386

Ingredienser:
Dej:
100 gram blødt smør.
2 dl hvedemel.
1 dl fuldkornsmel.
3-5 spsk vand.
1 knivspids salt.

Fyld:
4 forårsløg.
1/3 broccoli.
2 gode håndfulde spinat.
250 gram varmtrøget eller forstegt laks.
150 gram revetmozerella.
4 æg.
1 knivspids peber.

Topping:
1 mozerella ostekugle.

Eventuelt:
Salat, majs, agurk, peberfrugt til en hurtig salat.

photogrid_1518037189559

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
2. Bland alle ingredienser til tærtedejen.
3. Tryk dejen ud i et tærtefad – få dejen trykket godt op af kanterne så den ikke falder sammen under bagning.
4. Bag tærte dejen uden fyld i ca 10 minutter mens du skære laksen i små bider, forårsløg i tynde ringe og hakker broccolien fint.
5. Bland æg og peber, rør godt.
6. Rør grøntsagerne sammen med mozzerellaosten og æggeblandingen.
7. Put fyldet ned i tærten og læg stykker af mozerella på toppen.
8. Skrue ovnen ned på 180 grader og sæt tærten i ovnen i 20-25 minutter.

photogrid_1518037222340

Tærten serveres straks, eventuelt med en let salat.

Velbekomme.

Hvis du hellere vil have en alternativ tærte med tortilliapandekager kan jeg anbefale Tortilliatærten.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsovning, pros and cons.