Bøffer i fad med ovnkartofler.

Samsovning, pros and cons.

Heey skønne læsere.

Da jeg startede bloggen var det udelukkende en morblog – en blog om morlivet, mit liv på godt og ondt.

Som tiden er gået er der kommet mere og mere mad på bloggen, og jeg nyder virkelig at skrive en masse opskrifter, madplaner m.m. til jer – det er så hyggeligt! Jeg har i noget tid efterhånden tænkt at der snart skulle mere mommyrelateret på bloggen, men jeg skriver KUN (!!!) Hvis det er helhjertet – hellere intet indlæg end et indlæg der er halvhjertet. Lige pt. står vi vist godt og grundigt i ‘hus til halsen’ med renovering af kælderen og klargøring af resten af huset til salg. Hvis alt går som planlagt ryger det på market om 2 ugers tid, så det er virkelig spændende!
Af den årsag har jeg ikke så meget tid til at skrive indlæg som jeg gerne ville, en typisk dag hos os ser nemlig ud som følgende:

photogrid_1517864118210

06.00 – står vi op, eller Jesper og pigerne gør, jeg har fået en vane med at blive liggende til 06.15…
06.30 skal pigerne gøres klar.
06.45 er vi ude af døren.
07.45 er jeg på arbejde efter at have afleveret begge børn i daginstitution.
14.00 køre jeg ud og henter børn de fleste dage (onsdag henter svigermor sammentid, torsdag henter Jesper kl. 15.00).
Vi er hjemme kl 15.00 og så står den på hygge med pigerne, leg og den mængde oprydning de har lyst til at deltage i.
15.45 begynder jeg oftest på maden, så den kan nå at være færdig inden det bliver mørkt, der skal jo tages billeder til bloggen.
16.30-17.00ish spiser vi og derefter leger vi frem til kl 18.00 hvor vi gør klar til putning.
De fleste dage putter Jesper mens jeg renovere, han deltager når pigerne sover.
Kl 20.00 stopper vi tidligst men oftest passere klokken 21.00 før vi faktisk er færdige. Så står den på madpakkesmøring (Som jeg er vildt dårlig til at få gjort lige pt), oprydning efter maden, bad og skrivning af blogindlæg for mit vedkommende… kl 22.00 ligger jeg helst i sengen men jeg sover næsten aldrig før 23.00.

Med ovenstående plan som gentager sig på daglig basis, så er det desværre mine blogindlæg der bliver nedprioteret. Men idag fik jeg lidt ekstra tid til at dele mine tanker med jer, hvilket resulterede i dette indlæg: Samsovning, pros and cons!

Vi starter med ulemperne:
1. Når børnene tager din plads i sengen.
.. okay, ja – jeg kan enten rykke dem eller blot tage deres, hvilket jeg oftest gør; men når man så ligger sig på Ellies plads og i det man ligger sig mærker en fugtig plet – så ved man bare at øglen har savlet i søvne som hun så ofte gør og efterladt ‘beviserne’ på lagnet.. Tak Ellie.

photogrid_1517864171392

2. Når man vækker hinanden.
.. det her sker ikke så ofte, heldigvis. Men ofte nok til at det er mega frustrerende når det sker. Det er typisk klokken 5 om morgen, når Agnes ikke har lyst til at sove mere, Jesper fortæller hende at vi altså skal blive liggende i sengen og hun stikker i skrig, klokken fucking 05.00 altså! Fuck. Men nå – jeg kan ofte få hende til at falde til ro, engang i mellem vågner Ellie blot inden det sker og så er der sirene for alle pengene i soveværelset.

photogrid_1517864242676

3. Når børnene kaster op.
Der er intet værre end opkast, eller jo opkast i dobbeltsengen. Agnes og Ellie har begge kastet op i sengen, der er virkelig meget tøjvask. Madresser, dyner, lagner, puder – for ikke at tale om de elskede nuller som er svære at undvære mens der bliver vasket tøj.

photogrid_1517864073595

4. Dårlige sovestillinger og ondt i ryggen.
Har du nogensinde sovet med et barn? Hvis ja – you do know what im talking about! Når man vågner klokken 1 om natten, med hold i nakken og ens krop ligger formet som et S, mens et barn ligger tungt på din brystkasse og et andet barn sparker din ind i siden på dig, yes – samsovning er ikke altid lutter lykke.

photogrid_1517864095112

Fordelene derimod kan i læse her:

1. Minimale opvågninger.
Ikke at børn en vågner mindre ved samsovning, for det gør de ikke. Men når de vågner så er det nemmere at få dem videre i søvnen fordi man kan reagere straks med en sut, et kram eller blot ved at holde i hånden. Man skal derudover heller ikke ud af sengen, og dermed kan man blive under den varme dyne hele natten.

2. Nærheden.
Det siger vel næsten sig selv – nærheden med ens børn er fantastisk. Vi er adskildt alt for mange timer i ugens løb, så hvis man også skulle være adskildt 11 timer om natten, så er det virkelig et minimalt antal timer man er sammen med børnene.

photogrid_1517864048257

3. Tryghed.
I relation til ovenstående er tryghed en altafgørende faktor ved samsovning. Er mine børn glade, så er jeg glad.

4. Hyggen.
Der er virkelig ikke meget der er mere hyggeligt end en lille hånd på ens skulder og en let snorken fra ens lille menneske mens man sover – jeg tror aldrig at jeg bliver træt af at putte.

photogrid_1517864293345

5. Børnene kan sove overalt.
Vi har aldrig problemer med at putte pigerne fremmede steder, jeg er overbevist om at det skyldes at de ved at vi altid sover med dem, så ligemeget hvor utrykke de nye omgivelser kan virke, så er børnene trygge fordi vi er deres altid eksisterende base.

photogrid_1517864336385

Folk spørger ofte hvornår børnene skal ud af sengen og til det kan jeg kun svare: når de har lyst. For det er sådan det er. Pigerne må sove hos os så længe de har lyst og behov for det. Sammentid forstår jeg fuldt ud folk der tager andre valg ens os – for lets face it, det er ikke altid det fedeste at sove så mange sammen.

photogrid_1517864026978Selvom man er 3 år kan man godt sove med mor <3

Samsover du med dine børn? Skriv gerne til mig omkring hvorfor du gør, eller ikke gør! Jeg elsker at høre fra jer!

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Ps. Ja! Jeg har mega mange sovebilleder – jeg har faktisk endnu flere end dem her i indlægget. Der er nemlig ikke noget mere cute end sovende børn såååå tja, lad mig bare sige at jeg ofte liiige blitzer inden jeg ligger mig i sengen.

2 kommentarer

 • Heidi

  JA, vi samsover også. Vores datters seng står ved siden af vores, vi ligger altid helt tæt. Vores datter er 7 år og hun må være i soveværelset til hun ikke har lyst mere. Det er af præcis de samme grunde som jeres, vi har kun korte opvågninger, nærværet og trygheden både for mig og hende, hyggen og vi kan også sove hvor som helst, bare det er sammen. Min svigermor er vred over det og kommenterer det så tit hun kan komme til det, forstår slet ikke hvordan det kan komme andre ved. Tror ikke hun forstår at det også er for min skyld. Jeg er allermest lykkelig når jeg vågner lige der mellem min mand og vores datter. En sjælden gang ligger hun i midten, men det fungerer altså bedst med mig der 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Det burde aldrig være noget andre blander sig i på den måde du beskriver! Det er helt fantastisk at sove sammen, hvis det fungere for ens familie, det gør det selvfølgelig ikke fr alle, og det er også helt fint, men igen burde det ikke være noget andre blander sig i 🙂
   de varmeste hilsner
   Michelle Elbæk Jensen
   #hashtagmor

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bøffer i fad med ovnkartofler.