Fuldkorns tærte med fetaost.

Kalkun i pebersovs.

Jeg er efterhånden ved at være ret godt til at lave opbagt sovs, hvis jeg selv skal sige det. Det har været en kamp værd at kæmpe – og mit “knorr arsenal” består nu kun af hollandaisesauce, for selvom jeg måske godt kunne lave det selv, så er det alligevel ret omstændigt en travl hverdag, bilder jeg mig selv ind ihvertfald.

photogrid_1517601208637

Jeg har tidligere kastet mig ud i bearnaisesovs – opskriften kan du finde her.

Sidste fredag lavede jeg en lækker ret med ovnbagte kartofler, kalkunlår og den skønneste pebersovs, det kan virkelig anbefales – selvom opskriften har været liiidt længe om at komme på bloggen, det beklager jeg men den blev helt glemt indtil jeg begyndte på madplanen til på søndag.

photogrid_1517601307478

Og en lille bonus, selv lille frøken jeg-spiser-ikke-kød-moooar, spiste kalkun lår med velbehag, yeees!

I får opskriften herunder.

photogrid_1517601263142

Ingredienser:
2 kalkunlår.
1 pakke bacon.
500 gram små kartofler.
Olie.
Salt.

Salat:
1 tomat.
1/2 agurk.
1/2 hovede hjertesalat.
1/2 lille dåse majs.

Sovs:
50 gram smør.
2 spsk mel.
Ca 5 dl mælk.
Frisk kværnet peber.
Salt.

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Gnid lidt salt på kalkunlårene og pak dem ind i bacon. Læg dem i et ildfast fad.
3. Sæt kalkunlårene i ovnen mens du skrubber kartoflerne og halvere dem. Hæld godt med olie på og drys med salt.
4. Kartoflerne sættes ind i ovnen til kalkunen og skal ca. bages i 45 minutter, alt efter størrelse selvfølgelig. Rør gerne rundt undervejs.
5. Skær en hurtig salat og bland det godt sammen.
6. Sæt dig på sofaen, leg med børnene eller what ever you like – nu er der nemlig en masse ventetid forud. Først når der er 5 minutter tilbage af ovntiden skal sovsen påbegyndes.
7. Sovs: smelt smøret i en pande, tilsæt mel og rør godt. Tilsæt mælk, lidt af gangen til konsistensen føles rigtig – måske skal du ikke bruge alle 5 dl, måske skal du bruge lidt mere end det. Smag til med salt og masser af frisk kværnet peber. Jeg bruger ikke hele korn, det synes jeg personligt ikke om, men man kan jo gøre som man har lyst til.
8. Put kartoflerne og kalkunen op til sovsen og server straks rygende varm med salat on the side.

photogrid_1517601163855

Velbekommen.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen

   

2 kommentarer

 • Ralph Qwinten

  Hvor køber du kalkunlår? De supermarkeder jeg handler i har ikke kalkunlår. Den lokale slagter kiggede undrende på da jeg spurgte ham. For nogle år siden kunne man købe kalkun flere steder men synes ikke jeg ser det mere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Fra i morgen er der faktisk tilbud i lidl, 2 styks til 22 kr. 🙂 .. Men jeg har også fundet dem i bilka 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkorns tærte med fetaost.