Lun frokost Croissant.

Madplan d. 28.01.18.

Endnu en uge går på hæld, og det betyder selvfølgelig en ny madplan! Endnu en uge med magi i køkkenet og lækre retter der finder plads her på bloggen; jeg er fan!

photogrid_1517085865560

Dette er indlæg nummer 200 – wow det er vildt, 200 gange har jeg efterhånden trykket på knappen “udgiv”, 200 gange har jeg delt mine inderste tanker eller mine nye opskrifter med jer – og jeg er virkelig glad for at i har taget SÅ godt mod mig – tusind tak alle sammen!

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med opskrifter.

Søndag: franske hotdogs.
Franske hotdogs er selvfølgelig i den usunde kategori, men tøv ikke, jeg fandt nemlig fuldkornsbrød og så toppede jeg det med gulerødder, så er det da liiidt okay, er det ikke? Nå men ikke desto mindre – søndagsmenuen er franske hotdogs med gnavegrønt.

photogrid_1517085709727

Vi spiste 6 styks, 2 pr voksen, 1 pr barn. Til det brugte vi følgende: en pose pølser, en pakke fuldkornsbrød, 6 gulerødder, ketchup, remolade, fransk dressing.

Mandag: Græsk bøf i pitabrød – med tzatziki.
Vi fik græsk pitabrød med krydret bøffer, salat og tzatziki. Det smager altid lækkert! Vi spiste 4 – en enkelt hver. Eller, Jesper spiste 2 mens pigerne delte en enkelt. Jeg har skrevet ekstra pitabrød, salat og kød på til tirsdag, så der er til 6 pitabrød pr. dag – 2 pr. voksen og et par barn, det tænker jeg at en normal familie ville spise.

photogrid_1516999186899

Tirsdag: pitabrød med skinke og tun.
Der er intet bedre end rester! Majs, agurk, salat, skinkestrimler, tun og dressing er fyldet denne dag.

Onsdag: bigmac roulade.
Den her roulade er virkelig velsmagende og skøn! Måske smager den af big mac? How would i know, jeg har faktisk aldrig smagt en big mac burger – men ikke desto mindre smager den fantastisk.

bigmac-roulade0

Torsdag: rugbrød med fisk.
Som sidste torsdag er menuen endnu engang rugbrød, med masser af lækkert fiskepålæg og et blødkogt æg.

1/2 pakke rugbrød.
2 dåser makrel i tomat.
1 bøtte rejer.
4 æg.
Mayo.
Smør.

Tunsalat:
1 dåse tun.
1 spsk mayo.
2 forårsløg.
Salt og peber.

Det pålæg der er skrevet på, var det der røg på bordet hos os torsdag – men det kan jo varieres i uendeligheder. Det der er nævnt ovenfor er skrevet på indkøbslisten.

– Kog æggene ca 7.5 minutter.
– bland tun, mayo, hakket forårsløg og smag til med salt og peber.

Fredag: Karbonader med stuvede ærter og gulerødder.
Mormor-mad med stil. Der er altså noget ekstra lækkert ved grøntsager der er dækket af sovs!

photogrid_1516398574205

Lørdag: tortillia tærte.
Bare fordi den er mega lækker, OG nem! Uhhm. Den smager så meget bedre end den ser ud, prøv den.

tortillia-taerte5-2

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kød/kølevare:
1 bøtte rejer.
1500 gram hakket oksekød.
500 gram hakket svine/kalvekød.
1 pakke skinkestrimler.
1 pose pølser (brune).

Kolonialvarer:
Olie.
1 pakke fuldkorn tortillia.
1/2 pose guacamolemix.
Mayo.
1/2 pakke rugbrød.
2 dåser makrel i tomat.
3 dåse tun.
1 spsk mel.
1 boullionterning.
1/2 tsk sukker.
2 dl rasp.
1 dåse majs.
Dressing til pitabrød.
75 gram fuldkornsmel.
Burgerdressing
12 pitabrød.
En pakke fuldkorns franskhotdogbrød.
Ketchup.
Remolade.
Fransk dressing.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.

Mejeri:
250 gram hytteost.
150 gram chedderost.
350 gram mozerellaost.
3 dl creamfresie.
11 æg.
1 pakke smør.
4 dl. Mælk.
250 gram græsk yougurt.
500 gram skyr.

Frugt og grønt:
Edamamebønner.
2 advokadoer.
1 tomat.
1 rødløg.
200 gram valgfri grøntsager.
2 forårsløg.
1/2 pose ærter/gulerødder fra frost.
3 agurker.
4 fed hvidløg.
600 gram kartofler.
1/2 blomkålshoved.
3 stk hjertesalat.
2 tomater.
8-10 gulerødder.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

I er desuden velkommen til at følge med på min facebookside: www.facebook.com/hashtagmor

Hvor jeg ligger ud når der er nye opskrifter, madplaner og andet på bloggen ❤

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Lun frokost Croissant.