Grøntsagsbrød..

Græsk pita med tzatziki.

Pitabrød er mega let hverdagsmad, og så smager det jo fantastisk! Man kan heldigvis variere fyldet i uendelighed – så det er kun fantasien der sætter grænsen.

photogrid_1516999145146

Vi spiser oftest pitabrød 2 dage i streg, den første dag fylder vi det med græsk bøf og tzatziki mens det dagen efter står på koldt fyld, for det meste skinke og tun.

Jeg steger mine bøffer i en olie med krydderier – det giver dem en mega lækker smag. Derudover kan jeg godt finde på at ligge et stykke chedderost ind i det græske pitabrød – men det er ikke med i opskriften, da det ligesom ikke “høre til” retten, jeg er bare fan af ost generelt.

photogrid_1516999186899

4 pitabrød.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredienser:
4 pitabrød.
1 hjertesalat.
1/2 Agurk.

500 gram hakket oksekød.
2 fed hvidløg.
1 spsk oregano.
Olie.

250 gram græsk yougurt.
1/2 agurk.
2 fed hvidløg.
Salt.
Olie.

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Form 4 bøffer.
3. Pil og mos 2 fed hvidløg og put dem på en pande med lidt olie og oregano. Varm det stille og roligt og fordel det godt på panden.
4. Steg bøfferne i krydderolien.
5. Put pitabrødene i ovnen.
6. Skær salat og agurk.
7. Lav tzatziki, bland græsk yougurt, revet agurk (dræn den lidt for væske, lad dog en del væske blive i agurken) og presset hvidløg. Smag til med salt og lidt olie.
8. Husk at vende bøfferne undervejs og at holde øje med brødene.
9. Pitabrødet fyldes med en masse salat, en bøf og masser af tzatziki.

photogrid_1516999099640

Velbekomme.

Du kan også bruge pulled chicken i pitabrød, opskriften finder du her.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen

   

2 kommentarer

  • Susan Mechlenborg

    Hold da nu helt op en dejlig side du har lavet. Jeg har benyttet mig af et par af dine opskrifter. Og maden lykkes hver gang. God lørdag

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • hashtagmor

      Tusind tak for din ros Susanne, det er jeg vildt glad for at høre!
      Håber at du får en fantastisk weekend!
      De varmeste hilsner
      Michelle Elbæk Jensen

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøntsagsbrød..