One pot pasta - vegetarisk.

Madplan 21.01.18.

Så er den seneste madplan ved at være klar! Der er både sunde retter men også knap så sunde retter, ala mormor-mad. I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med opskrifter.

photogrid_1516480895457

Søndag: stegt flæsk og persillesovs.
I den seneste uge har vi spist ret meget “gammel dansk mad” – jeg har øvet mig en del i opbagt sovs på det sidste – og jeg bliver bedre og bedre til det! Igår stod menuen på karbonader, men den kommer først på næste uges madplan.

photogrid_1516393356627

Mandag: one pot pasta – vegetarisk.
jeg synes det er både lækkert og spændende at ekspermentere i det vegatariske køkken. Vegatariske mad virker altid så omstændigt, men netop denne ret er super nem og mega velsmagende. Derudover er der minimale mængder opvask og dertil kommer de økonomiske fordele ved retten, den er nemlig ret billig i indkøb.

photogrid_1516476464071

Tirsdag: klassisk tærte med porre og broccoli.
Tærte er både nem og lækker aftensmad – og så kan den varieres i uendelighed. Jeg har altid været ret glad for denne version!

klassisk-taerte-med-porrebroccoli0

Onsdag: mexicanske pandekager.
Uhm – mexicansk mad er altid skønt, jeg er specielt vild med pandekagerne, fyldt med lækker chedderost, salat og creamfresie.

photogrid_1513859388763-680x680

Torsdag: Rugbrødsdag.
Endnu en torsdag med rugbrød, denne gang med masser af lækkert fiskepålæg og et blødkogt æg.

1/2 pakke rugbrød.
2 dåser makrel i tomat.
1 bøtte rejer.
4 æg.
Mayo.
Smør.

Tunsalat:
1 dåse tun.
1 spsk mayo.
2 forårsløg.
Salt og peber.

Det pålæg der er skrevet på, var det der røg på bordet hos os torsdag – men det kan jo varieres i uendeligheder. Det der er nævnt ovenfor er skrevet på indkøbslisten.

photogrid_1516480964251

– Kog æggene ca 7.5 minutter.
– bland tun, mayo, hakket forårsløg og smag til med salt og peber.
Ps. Det kaldes ikke børnearbejde, hvis de smiler imens!

photogrid_1516480933936

Fredag: Gratineret tacos.
Endnu mere nem og lækker mad er på denne uges madplan. Jeg synes det smager endnu bedre, når man lige gratinere sine tacoskaller inden de spises med creamfresie og salat.

gratineret-tacos0-2

Lørdag: Hollandaisepasta med laks.
Så nåede vi ugens sidste menu – hollandaisepasta er et skønt alternativ til sovs og kartofler som vi normalt servere til laks herhjemme. Prøv den, det vil du ikke fortryde.

hollandaisepasta-og-laks2

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonial:
1/2 pakke rugbrød.
2 dåser makrel i tomat.
1 dåse tun.
Mayonnaise.
1 spsk mel.
2 boullionterning.
1/2 tsk sukker.
1 dåse hakket tomat.
500 gram pasta (gerne fuldkorn)
1 pose tortilliapandekager.
1 pakke tacoskaller med 10 stk.
Olie.
1 dåse tomatpure.
2 breve knorr hollandaisesovs.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Timian.
2 poser tacokrydderi.
1/2 pose gougamolemix.

Køl/frys:
1 rulle tærtedej.

Frugt/grønt:
1.5 broccoli hovede.
2 forårsløg.
600 gram kartofler.
1 blomkålshovede.
1 potte frisk persille.
2 store håndfulde frisk spinat.
2 porre.
600 gram tomat.
2 rød snackpeber.
2 rødløg.
Salat.
1 Agurk.
1 stor dåse majs.
2 advokadoer.

Mejeri:
12 æg.
1 dl fløde.
150 gram ost.
1 pakke smør.
1 liter mælk.
Parmesanost.
250 gram chedderost.
1 bøtte creamfresie.

Kød:
1 bøtte rejer.
500 gram flæsk.
900 gram oksekød.
150 gram skinkestrimler.
4 stykker laks.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

I er desuden velkommen til at følge med på min facebookside: www.facebook.com/hashtagmor

Hvor jeg ligger ud når der er nye opskrifter, madplaner og andet på bloggen ❤

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

One pot pasta - vegetarisk.