Sundere gulerodskage.

Stegt flæsk med persillesovs.

I denne uge har vi spist ret meget “gammel dansk mad” – jeg har øvet mig en del i opbagt sovs på det sidste – og jeg bliver bedre og bedre til det! #goals

photogrid_1516393356627

Nu synes jeg faktisk at min sovs er så god, at jeg kan dele den med alle mine skønne læsere. For tro mig, jeg har bøvlet med min del af sovser der smagte af mel, brændt sovs, saltet sovs osv. Men øvelse gør mester, som man siger.

Nå men der der gode gamle danske mad er jo ikke ligefrem anbefalelsesværdigt hvis man gerne vil tabe et kilo eller to – opbagt sovs og masser af smør er ligesom en ret stor del af det, men alt med måde – hvis man ikke engang i mellem kan spise en skøn opbagt sovs eller stege i god gammeldags smør, eller hvad end man har lyst til, så bliver livet en anelse kedeligt.

Persille er en fast bestanddel af vores husstand – hvis i kigger tilbage på nogle af mine ældre billeder og opskrifter, vil i også hurtigt se at der ikke ligefrem spares på persille, dog oftest blot til pynt.

Vil du hellere lave en anden ret med persillepynt, kan jeg anbefale pizzapasta – den finder du her.

Nu kommer vi snart til den skønne opskrift, men først et lille men; hverken mand eller børn spiser ret meget stegt flæsk, manden er ret fedtforskrækket når det gælder kød, Agnes er selvudnævnt vegatar og Ellie, tja hun er bare Ellie, med mikroappetit. Derfor blev ikke engang halvdelen af vores 500 gram flæsk spist, opskriften passer derfor til 2 voksne og 2 mindre børn, men hvis i elsker stegt flæsk med persillesovs, ligesom jeg gør – så kan jeg anbefale at lave en dobbelt portion, om ikke andet er rester til madpakken dagen efter også altid lækkert!

photogrid_1516393148057

“Ellers tak, jeg spiser ikke kødet mor, værsgo” – Agnes.

Ingredienser:
600 gram kartofler.
1/2 blomkålshoved.
500 gram flæsk.

Sovs:
50 gram smør.
1 spsk mel.
Ca 3 dl mælk.
1 boullionterning.
1/2 tsk sukker.
Salt.
1 potte frisk persille.

Fremgangsmåden:
1. Gør kartoflerne rene, skær dårlige stykker af eller skræl dem. Rens og del blomkålet. Smid det i en gryde med vand og sæt dem over på komfuret for at koge.
2. Steg flæsket ved lav varme på en pande.
3. Smelt smøret til sovsen i en gryde, hæld melet i og rør godt rundt. Sørg for at det ikke klumper. Hæld stille og roligt mælk i, rør godt hele tiden. Når sovsen har den rette konsistens putter du en boullionterning i og smager til med sukker og salt. Der skal ikke ret meget sukker i, men lidt giver en god smag – et lille husmortip jeg har fået af mine bedsteforældre.
4. Skyld og hak persillen.
6. Når sovsen smager godt, putter du hakket persille i og lader sovsen varme godt op. Det må ikke koge.
7. Husk at vænne flæsken jævnligt. Det tager 8-12 minutter før de er gennemstegte alt efter tykkelsen, varmen og hvor meget du ønsker flæsken stegt.
8. Flæsken serveres med kartofler og rigelige mængder sovs.

Velbekommen!

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

I er desuden velkommen til at følge med på min facebookside: www.facebook.com/hashtagmor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere gulerodskage.