Stegt flæsk med persillesovs.

Karbonader med stuvet ærter og gulerødder.

Jeg har været mega bagud med opskrifter denne uge, igen! Det beklager jeg. Men alle mine vågne timer bliver stort set brugt på at renovere kælderen, når pigerne sover – og når jeg så endeligt kl 21.30 har 15 minutter til at smide mig på sofaen, inden sengen kalder – tja så er der oftest mails m.m. der skal besvares. I dag har vi set film, eller Jesper har .. jeg har skrevet blogindlæg, 2 styks – for lørdag aften/søndag morgen skal madplanen igen udarbejdes til jer – og det kræver selvfølgelig en fuldt opdateret blog, med opskrifter fra maden i ugens løb.

photogrid_1516398574205

Aftensmaden i dag stod på karbonader med stuvet ærter og gulerødder, altså endnu en mormor-ret.

Vil du hellere have stegt flæsk med persillesovs? Så er opskriften lige her!

Ellie støvsugede sovsen for ærter og gulerødder på imponerende kort tid, hvorefter hun entusiastisk råbte “meeere, meeere baaar” og pegede på gryden mens hun kiggede på Jesper. De små ærter og gulerødder faldt virkelig i god jord hos hende. Agnes derimod ville hverken have sovs eller kød, hun spiser virkelig sjældent kød! Og grøntsager er hun også begyndt at vælge fra – trods det ar hun for bare et år siden hellere ville have en skål kogt broccoli end et stykke chokolade, den tid er vist looong gone!

Har julens overflødighedshorn også sat sig på dine sideben? Så prøv i stedet denne farverige salat med pulled chicken.

Opskriften på karbonader og stuvede ærter og gulerødder kan du finde herunder.

Ingredienser:
600 gram kartofler.
1/2 blomkålshoved.

Kød:
500 gram hakket svine/kalvekød.
2 dl rasp.
1 tsk salt.
1 tsk peber.
1 æg.
1 dl mælk.
Smør til stegning.

Sovs:
50 gram smør.
1 spsk mel.
Ca 3 dl mælk.
1 boullionterning.
1/2 tsk sukker.
Salt.
1/2 pose ærter/gulerødder fra frost.

photogrid_1516398463501

Fremgangsmåde:
1. Gør kartoflerne rene, skær dårlige stykker af eller skræld dem. Rens og del blomkålet. Smid det i en gryde med vand og sæt dem over på komfuret for at koge.
2. Del kødet i 4 a ca 125 gram og form stykkerne som bøffer.
3. Bland æg og mælk i en dyb tallerken – bland rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken.
4. Dyp karbonaderne, først i mælk/æg – dernæst i raspen, så endnu engang i æg/mælkeblanding og til slut i raspen. Når de alle er paneret smeltes smør på en pande. Steg karbonaderne ved lav varme.
5. Smelt smøret til sovsen i en gryde, hæld melet i og rør godt rundt. Sørg for at det ikke klumper. Hæld stille og roligt mælk i, rør godt hele tiden. Når sovsen har den rette konsistens putter du en boullionterning i og smager til med sukker og salt. Der skal ikke ret meget sukker i, men lidt giver en god smag – et lille husmortip jeg har fået af mine bedsteforældre.
6. Når sovsen smager godt, putter du ærter og gulerødder i og lader dem varme godt op.
7. Husk at vænne karbonaderne når de har stegt ca halvdelen af tiden. Det tager 12-18 minutter før de er gennemstegte alt efter tykkelsen, varmen m.m.
8. Karbonaderne serveres med kartofler og rigelige mængder sovs.

Velbekommen!

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

I er desuden velkommen til at følge med på min facebookside: www.facebook.com/hashtagmor

Hvor jeg ligger ud når der er nye opskrifter, madplaner og andet på bloggen ❤

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt flæsk med persillesovs.