Tærte med kylling og parmesan.

Madplan 14.01.18.

photogrid_1515877420112

Lørdag fik vi holdt Agnes fødselsdag – det var en skøn dag med en masse skønne gæster. Denne gang blev det kun den nærmeste familie – men det var fantastisk! Agnes fik skønne gaver og der blev hygget i stor stil.

Ellie blev dog pludselig dårlig her til aften og så stod den ellers på tynd mave og opkast, fuck! Jeg håber at det er overstået nu.

 

Søndag: baconlasagne.
Okay, indrømmet – denne kaloriebombe passer sig ikke ret godt ind i januars sunde måned, fyldt af nytårsforsæt! Nå men hvis nogle har valgt at droppe deres nytårsforsæt, så er madplanens menu i dag virkelig lækker!

photogrid_1515617533152

Server den gerne med en hurtig salat. Det er der “købt ind til”, lørdag, søndag og mandag i indløbslisten 😉

photogrid_1515617402347

Mandag: laks med salat, kartofler og hollandaisesauce.
Laks er en yderst lækker spise – pigerne elsker det og det samme gør vi! Denne gang serverede jeg det med en lækker kikærtesalat, kogte kartofler og knorr’s hollandaisesauce, uhm!

photogrid_1515877453371

Jeg har ikke fået en opskrift postet på bloggen, og kikærtesalaten er ret omstændig så i får en hurtig opskrift, med en standart salat i stedet:

Laks til 4 personer (vi havde 600 gram)
1 forårsløg.
Salt.
Peber.
600 gram kartofler.
Lidt smør.
2 breve knorrs hollandaisesauce.
4 dl mælk.
Salat.
Tomat.
Agurk.
Evt dressing.

1. Skær forårsløg i skiver.
2. Put laksene i et ovnfast fad.
3. Drys salt, peber og forårsløg på laksen.
4. Sæt laksen i ovnen ca 30-40 minutter på 180 grader varmluft.
5. Rens kartoflerne og skær dem ud. Kog dem møre.
6. Skær salat.
7. Når der er 5 minutter til maden er klar, laves sovsen: Smelt smør i en gryde, tilsæt knorrs hollandaisesauce pulver, rør rundt, tilsæt mælk lidt af gangen til du synes sovsen har den rette konsistens.

photogrid_1515877484045

Der skal nok komme en opskrift på disse skønne kikærter – de er nemlig vildt lækre både til salat og madpakken!

Tirsdag: tærte med kylling, parmesan og bacon.
Her ser i et billede af den skønneste tærte – fyldt med kylling, pamasan og grøntsager. Den er nem at gå til og selv en nybegynder i køkkenet vil kunne få et fantastisk resultat. Bare prøv den – du vil ikke fortryde.

photogrid_1515828866421

Onsdag: Madroulade med oksekød.
Den her roulade er perfekt til madpakken, så lav gerne en dobbelt portion hvis i er en familie med god appetit!

madroulade-med-oksekoed2

Torsdag: Rugbrødsdag.
For at kunne hente tidligt mandag og tirsdag arbejder jeg fra 7 til 17 hver eneste torsdag; det betyder dog at maden virkelig skal være hurtig! Menuen stod på rugbrød denne torsdag:

1/2 pakke rugbrød.
2 dåser makrel i tomat.
Mayo.
8 æg, stegt til scremble eggs.
1 pakke hvidløgssmøreost.
1 pakke hamburryg.
Smør.

Det pålæg der er skrevet på, var det der røg på bordet hos os – men det kan jo varieres i uendeligheder. Det der er nævnt ovenfor er puttet ned i indkøbslisten.

Fredag: pandekager med fyld.
Herhjemme stod menuen på takeaway, pandekager med kylling og salat. I stedet for at pådrage jer mine dårlige vaner, får i en lignende men billigere og sundere løsning – nemlig på de lækreste hjemmebagte pandekager med fyld af kylling, grøntsager, ost og dressing.

pandekager-med-fyld0

Lørdag: mac’n’cheese.
Når det skal være nemt er en mac’n’cheese altid et hit! Den kan varieres i uendelighed og kun fantastien herhjemme sætter grænserne.

macncheese0-1

Server den gerne med en standart salat.

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonial/dagligvare:
1/2 pakke rugbrød.
2 dåser makrel i tomat.
Mayo.
500 gram macaroni.
2 breve knorrs hollandaisesauce.
2 spsk rasp.
Ca. 750 gram hvedemel
50 gram fuldkornsmel
Olie.
Creamfresie dressing.
Lasagneplader – gerne fuldkorn.
1 dåse hakket tomat.

Krydderier:
Muskatnød.
Salt.
Peber.
Oregano.
Basilikum.

Kød:
1 pose røde pølser (6-7 stk).
Laks til 4 personer (vi havde 600 gram)
300-400 gram forstegt kylling.
4 pakke bacon.
750 gram hakket oksekød.
2 kyllingbryster.

Mejeri/køl:
17 æg.
1 pakke hvidløgssmøreost.
1 pakke hamburryg.
1-2 bakker smør.
1 cremfini fløde.
100 gram chedderost.
400 gram mozerellaost.
2.5L mælk.
50 gram revet pamasanost.
Pamasan i tynde skiver.
150 gram buko pikantost.

Frugt/grøntsager:
Persille til pynt.
3 forårsløg.
600 gram kartofler.
1 salathoved.
1 bakke tomat.
2 agurker.
5 fed hvidløg.
3 snackpeber.
2 porre.
2 stk hjertesalat.
3 løg.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte med kylling og parmesan.