Tortilliatærte med skinke.

Madplan 07.01.18.

Vores sidste uges ferie er ved at være slut, søndag er den sidste fridag inden arbejdet igen starter. Vores ferie har budt på en masse skønne tider, en masse kram, kys og putning med pigerne – det kommer jeg til at savne, men hverdagen køre jo hurtigt igen.

photogrid_1515270874218

Jeg har endnu engang lavet en madplan, herunder kan du læse hvad vi har spist i ugens løb, sådan ca. Nogle dage spiser vi hos familie eller køber take away, så der har jeg skrevet nogle retter på, som jeg synes passer godt ind i ugens løb. Jeg håber at madplanen falder i jeres smag – og som altid finder i en samlet indkøbsliste i bunden – sorteret efter hvor i supermarkedet man kan finde varene. God fornøjelse, og god uge!

Søndag: Kylling i tomatsovs.
Menuen står på en lækker kyllingegryde med tomatsovs. Jeg brugte madlavningsfløde med en lav fedtprocent, en del grøntsager og retten blev serveret med grov bulgur, så de fleste kan være med på denne lækre ret – også de med et nytårsforsæt om et vægttab.

photogrid_1514925112759

Mandag: Rester.

photogrid_1514925212473

Tirsdag: Tortilliatærte med skinke.
En hel ny opfindelse i mit køkken er tortilliatærten – jeg har tidligere lavet en lignende tærte med oksekød og nogle andre ingredienser, den kan du finde ved at klikke HER.

photogrid_1515097674210

Onsdag: Cheeseburgersuppe.
En lækker, grøntsagsfyldt suppe med en masser af smag og topping. Prøv den, bare prøv! 😘

cheeseburger-suppe-den-boernevenlige-version8-1

Torsdag: Rester.

Fredag: Colerful chicken bowl.
Salat er virkelig skønt, i en tid efter julen med masser af fed mad. Kyllingebowl er super nemt og lækkert.
Lav gerne kylling til både fredag og lørdag i dag – det tager lidt tid i ovnen, men det er klart tiden vær!

colerful-chicken-bowl0

Kig opskriften igennem inden du handler; måske har du lyst til at ændre nogle af ingredienserne i salaten – vi har alle forskellige præferencer.

Lørdag: Pastasalat med fetadressing.
Denne her ret er virkelig skøn og let. Det er en god og børnevenlig ret med masser af smag og gode ingredienser.

pastasalat-med-fetadressing7

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Indkøbsliste:

Mejeri/køl:
150 gram neutral flødeost.
250 gram madlavningsfløde.
200 gram revet chedderost.
500 gram chedderost (blok).
5 spsk creamfresie.
8 æg (gerne pasteuriseret.)
1/2 pakke grøn buko pikantost.

Frugt/grønt:
Et hvidkålshovede.
8 fed hvidløg.
3 rødløg.
1/4 broccoli hoved.
4 gulerødder.
1/2 rødbede.
2 håndfulde frisk spinat.
1-2 lime.
Persille efter smag.
1 snackpeber.
4 tomater.
2 porre.
1 rød peber.
Ærter.
Edamamebønner.

Kolonial:
2 okseboullion terninger.
Olie.
150 gram tomatpure (1 dåse).
BBQ til marinering.
Grov bulgur.
1 pakke fuldkorns fladbrød fra fakta.
6 tortillias.
1 lille dåse majs.
500 gram hakket tomat.
1 grøntsagsbullionterning.
Valgfrit marinade.
500 gram pasta.
500 gram puckost.

Krydderier:
Spidskommen.
Peber.
Salt.
Oregano.

Kød:
500 gram hakket oksekød.
Bacon.
2 stykker kyllingebryst.
1 pakke skinkestrimler.
1300 gram kyllingebryst.

Mange af de ingredienser under frugt og grønt vil give et madspild, med mindre du bruger dem på noget andet – derfor kan jeg kun anbefale at skære det hele ud i små stykker/rive det og fryse de overskydende rester til en lækker gryderet eller andet nemt. Alternativt kan du bruge resterne til frokost der kan bestå af en lækker salat med skinke og fetaost.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg her på bloggen omkring hvordan vi reducere madspild, det kan du finde ved at klikke HER.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tortilliatærte med skinke.