Madplan 31.12.17.

Kylling i tomatsovs.

Julen er slut og et nyt år er startet. Jeg håber at i alle har haft en fantastisk nytårsaften, og nogle forhåbentligt skønne fridage!

I dag er de fleste startet på arbejde, jeg selv har fri til på mandag mens Jesper kun har en enkelt fridag tilbage i morgen. I dag stod menuen på en lækker kyllingegryde med tomatsovs. Jeg brugte madlavningsfløde med en lav fedtprocent, en del grøntsager og retten blev serveret med grov bulgur, så de fleste kan være med på denne lækre ret – også de med et nytårsforsæt om et vægttab.

photogrid_1514925261843

Hvis du har lyst til en lignende ret, med lidt flere kalorier og meget mere smag af fløde og smag, så kan du finde en anden kyllingegryde her.

photogrid_1514925112759

2 voksne & 2 børn i 2 dage.
Tilberedningstid 1 time og 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.

Ingredienser:
700 gram kyllingefilet.
1 rød peber.
2 tomater.
2 gulerødder.
1 porre.
500 gram hakket tomat.
250 gram madlavningsfløde.
200 gram chedderost.
Bulgur.
1 grøntsagsbullionterning.

photogrid_1514925146017

photogrid_1514925179645

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Skær kyllingen i mindre stykker og læg dem i et ildfast fad.
3. Skær alle grøntsager i små stykker og put det op til kyllingen.
4. Bland det godt sammen.
5. Skær chedderosten i små bider og hæld halvdelen ovenpå.
6. Put hakket tomat hen over og hæld derefter de sidste chedderostetern på.
7. Hæld fløden på til sidst og sæt retten i ovnen.
8. Efter 30 minutter i ovnen sætter du bulgur over og koge med en boullionterning.
9. Lad retten bage færdig i ovnen ca 30 minutter – tag et stykke kylling op til kontrol. Kyllingen skal være gennemstegt!

photogrid_1514925212473

Kyllingen og grøntsagerne serveres med bulgur og overhældes med lidt af sovsen.

Velbekommen.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Følg gerne med på bloggens facebookside, du kan finde den her.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 31.12.17.