Pandekager med fyld.

Indbagt pizza med hvidløg og ost.

Pizza er virkelig usundt, i know! Men pizza smager også fantastisk. Kender i de hvidløgsbrød man kan få ved pizzariaet? Dem har jeg igår forsøgt at genskabe og med virkelig stor succes! Mine hvidløgs/oste pizzaer blev ret tæt på dem man kan købe – hvidløgssmagen i osten er en god kvalitet i disse pizzaer.

Spis den som aftensmad eller blot som tilbehør – men lov mig at bruge en ordenlig fed mozzerellaost ?

2-3 indbagte pizzaer.
Forberedelsestid: 2 timer.
Heraf arbejdstid: ca. 30 minutter.

Ingredienser:
1 pakke gær.
5 dl mælk.
1 æg.
2 tsk olie.
1 tsk salt.
150 gram fuldkornsmel.
150 gram durummel.
300 (+/-) gram hvedemel.

Tomatsovs (jeg brugte hjemmelavet som denne)
1 håndfuld persille.
4 fed hvidløg.
250 gram mozerellaost.
Lidt olie.

Æg til pensling.

Fremgangsmåde:
1. Varm mælken. Smuldre gæret heri. Rør det sammen.
2. Tilsæt æg, olie, salt og fuldkornsmel. Rør godt sammen.
3. Tilsæt durummel og rør godt.
4. Ælt hvedemelet godt ind i dejen lidt af gangen indtil konsistensen er passende.
5. Lad dejen hæve i ca 1 time.
6. Del dejen i 2-3 lige store stykker, alt efter hvor store du vil have din indbagte pizza.
7. Rul dejen ud i en lidt aflang cirkel og smør med tomatsovs.
8. Bland hakket hvidløg, ost, hakket persille og olie sammen og fordel en lige stor mængde på hver pizza.
9. Fold pizzaen sammen ved at tage begge sider og “mase” dem sammen – fold godt i enderne.
10. Læg pizzaen på en bageplade beklædt med bagepapir.
11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12. Når ovnen er varm pensles pizzaerne med sammenpisket æg.
13. Pizzaen bages i ovnen ca 25 minutter.

^ Ellie var bestemt også fan af aftensmaden og hun kom ved et tilfælde ind på et billede – her ser hun dog ikke helt tilfreds ud, i virkeligheden siger hun blot “aaav” fordi maden er varm ?

Velbekommen!

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager med fyld.