Mac'n'cheese.

Lasagne suppe.

I dag har været en vildt spændende dag – vi fået huset vurderet af en ejendomsmægler og hvis alt går efter planen, ryger huset på boligmarkedet til januar. Det bliver både en hård og spændende periode i vores liv – hvor vi kaster os ud i nye eventyr ?

Det væreste ved hussalget er nok at jeg mister mit skønne køkken! Jeg er virkelig glad for det lækre køkken vi har fået os – og jeg ville ønske at vi kunne tage det med, men desværre ikke!

Nå – efter besøg af mægleren og 2 trætte børn, som har været syge, og Ellie hjemme fra vuggestuen, hele ugen skulle aftensmaden både være nem og lækker, menuen stod derfor på lasagnesuppe – en virkelig nem, virkelig lækker og helt igennem skøn suppe, med masser af fyld og kraft. Som tilbehør til suppen fik vi ‘tomatsalat’ bestående af tomater i skiver, mozerella i skiver og pesto på toppen.

Suppen egner sig virkelig godt til efteråret og vinteren hvor kulden er begyndt at tage fat i landet. Jeg er vild med supper, nogle af mine andre favoritter er; cheeseburger suppe, pesto suppe og tomatsuppe.

Man kan hvis man har lyst smide en masse grøntsager i suppen – det giver både fyld men det øger også sundheden i retten, i dag var klokken tæt på spisetid, så jeg sprang grøntsagerne over – men jeg kan anbefale gulerødder, majs, ærter og edamamebønner til suppen.

4 personer.
Tilberedningstid: 20 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredienser:
500 gram hakket oksekød.
2 boullionterninger.
1 rødløg.
1 dåse tomatpure.
1.2 liter vand.
1 spsk oregano.
Salt.
250 gram fuldkornspasta.

2 tomater.
2 mozerellaostekugler.
2 spsk pesto.

Fremgangsmåde.
1. Brun kødet i en stor gryde mens du hakker løg.
2. Tilsæt løg til kødet.
3. Når kødet er helt brunt tilsætter du tomatpure, boullion og oregano – lad det stege kort.
4. Tilsæt vand og pasta og lad det simre til pastaen er færdigkogt.
5. Mens suppen koger ind skæres tomat og mozerella i skiver. Put pesto på toppen.
6. Smag suppen til med salt og server derefter rygende varm med lidt mozerellaost på toppen.

Velbekommen!

Tip: tilføj 400-500 gram grøntsager, 1 dåse tomatpure, krydderier og 8 dl vand ekstra, så er der til 2 dage ?

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen

2 kommentarer

  • vedelsted@outlook.dk

    De 400-500 gram grøntsager som kan tilsættes sammen med andet så der er mad til 2 dage, har du evt erfaring med at det kunne være nogle frostgrøntsager? og evt hvilke?
    Hvis du ikke har erfaring kan du så evt forestille dig kan det kunne være muligt? Hvis ja hvilke?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • hashtagmor

      Frostgrøntsager er super fine 🙂 ..
      Jeg har lavet suppen med både revet gulerødder (friske gulerødder som jeg har revet og frosset), majs, ærter og edamamebønner 🙂
      Brug blot de grøntsager som du normalt ville putte i en lasagne 🙂 ..
      Spinat er også lækkert, der har jeg dog kun forsøgt mig med den friske version.

      Med venlig hilsen
      Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mac'n'cheese.