Ultimative lakridsfristelser.

Slange på flødebund.

I dag skulle maden går hurtigt – Ellie er syg med blandt andet øjenbetændelse så hende og Agnes har derfor været hjemme med Jesper.

Jesper havde taget pigerne med til lægen klokken 13.30 – jeg mødte dem i byen efter arbejde hvor vi skulle købe øjendråber og vatrondeller til Ellies øjenbetændelse.

Klokken nærmede sig 16.15 før vi var hjemme, og i vores husstand spiser vi helst omkring klokken 17.00 – da det er bedst med pigerne og deres aftenrutiner. Af den årsag sprang jeg de hjemmelavet flødekartofler over, og brugte en købt pakke fra slagteren i kvickly – de smager virkelig godt hvis det skal gå hurtigt, jeg laver dog helst mine egne – opskriften får i nedenfor.

Da maden kom på bordet råbte Agnes med begejstring i stemme “se mooar, vi skal spise slange!” Og den lille krapyl havde heldigvis ret – det var præcis hvad jeg havde tænkt om retten da jeg så den på pinterrest for nogle uger siden – der var medisteren dog lagt i sin normale runde form – og den var ikke beklædt med bacon, hvilket var ærgeligt, for bacon er virkelig ynglingskrydderiet! Så hermed får i en opgraderet ret fra mit fund på pinterest.

Jeg bruger by the way altid mornaysovs til mine flødekartofler – jeg synes at smagen bliver langt mere cremet og lækker, og det elsker jeg virkelig! For de af jer der ikke ved det, så er ost virkelig både nummer 1, 2 og 3 på min top 10 over vigtige fødevare – stærkt forfulgt af bacon selvfølgelig. Desuden tilsætter jeg muskatnød og porre for at give fløde kartoflerne en ekstra lækker smag. Hvis jeg bare laver flødekartofler til eksempelvis en hamburryg er det altid med et godt lag revet ost på toppen, men det har jeg sparet væk i denne ret.

Pigerne var vildt med maden – de spiste en hel del mere end jeg nogensinde forventer af dem, så det var virkelig skønt!

4 personer (+lidt rester)
Forberedelsestid 1 time og 30 minutter.
Heraf arbejdstid ca 45 minutter.

Ingredienser:
1 medister (500 gram)
1 pakke bacon.
Grøntsager – vi fik rodfrugter fra frost, men en lækker salat kan også gøre det.

Flødekartofler:
2 kilo Kartofler.
1/2 liter mornaysovs.
1/2 liter Piskefløde.
2 porre.
3 fed Hvidløg.
Salt.
Peber.
1 tsk revet muskatnød.

Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
2. Pil hvidløg og hak det og porre meget fint.
3. Hæl moneysovs og piskefløde i en gryde og tænd på lavt blus. Tilsæt hvidløg, porre og krydderier og varm det op til kogepunktet.
4. kartoflerne lægges i et ovnfast fad jævnt fordelt, og sovsen hældes over.
5. Put bacon omkring din medister og læg den ovenpå flødekartoflerne.
6. Retten sættes i ovnen ved 200 graders varmeluft i ca 1 t. Slangen vænnes efter 30 minutter.
7. Jeg brugte rodfrugt fritter fra rema1000 – de skulle i ovnen de sidste 30 minutter af stegetiden – men du kan bruge hvilke somhelst grøntsager til retten.

Serveres rygende varm.

Velbekommen!

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Du er altid velkommen til at smide en kommentar her på bloggen hvis du har spørgsmål til maden eller andet, jeg er desuden at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

   

2 kommentarer

 • Sarah

  Mornay! Ikke money.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Hej Sarah, tak for din rettelse 🙂 ..
   Det er en fejl jeg efter opskriften er blevet klar over, jeg havde dog ikke set fejlen stadig var her.
   Tak for hjælpen til at gøre bloggen bedre 🙂

   De varmeste hilsner,
   Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ultimative lakridsfristelser.