Luftige og lækre fødselsdagsboller.

Madplan uge 44/45.

Så blev madplanen også klar denne uge. I må endeligt sige til hvis der er noget i kunne ønske anerledes – jeg er stadig ny i det med at udgive madplanerne selvom jeg har lavet dem i en evighed til os selv ?

Hvis i har problemer i forhold til den dag i handler, så starter i jo bare jeres madplan en anden dag – så hvis i handler søndag (hvilket mange gør) så starter i blot med lasagne. Eller med fredagens mad søndag – det er selvfølgelig helt op til jer hvad der passer jer bedst!

Madplanen får i her:

Fredag: salat med pasta og kylling.
Vi købte lidt salat fra cafe guldægget, af den årsag at jeg samme aften skulle ud og spise med en veninde. Det skulle derfor helst være både hurtigt og nemt! Pigerne og jeg delte en salat mens Jesper fik hans egen.

Jeg har tidligere lagt en opskrift på bloggen med en salat, den finder du ved at klikke på linket her ?

Colerful chicken bowl.

For at spare tiden de andre dage kan du med fordel rive alle gulerødderne og rødbederne + hakke løg i en foodprocesser. Det kan fryses ned i små poser og tages op når det skal bruges.

Lørdag: risengrød
Endnu engang stod aftensmaden på risengrød – fordi det er nemt og lækkert ? Jeg har lagt en opskrift ud på dette i en tidligere madplan, men i får den lige igen – da det egentligt er vildt simpelt og står bag på stort set alle pakker grødris laver jeg den ikke som et seperat indlæg. Men i får den lige endnu engang her til 4 personer:
2.5 dl grødris – 1 liter mælk – lidt salt og 2.5 dl vand blandes sammen i et lukket ovnfast fad, jeg bruger tupperware ? I ovnen står den så 1.5-2 timer ved 160 grader og man slipper for at røre konstant og at risikere fastbrænding.

Risengrøden serveres med en smørklat og en masse kanelsukker.

Søndag: lasagne.
En klassiker, som by the way er en fantastisk søndagsret. Jeg elsker virkelig pasta og ost alt for højt – og ja, det kan tydeligt ses på mine sideben. Men hey – vi lever kun en gang, OG jeg skal nok blive tynd, en dag ?

Min lasagne er selvfølgelig lavet på en hjemmekogt tomatsovs, opbagt ostesovs og så har jeg snydt med pladerne – de er købt færdigt.

Blande, blande, blande – og så er der Homemade Lasagne!

Opskriften finder du her ?

Mandag: rester.
Der var rigeligt lasagne til 2 dage hos os – så vi spiste rester mandag. Synes du derimod ikke at der er helt nok? Så kan du servere en god salat til retten, med ingredienserne fra fredag, for hey – man kan alligevel ikke købe 1/4 broccoli og 1/2 rødbede ?

Tirsdag: Spagetti med kødboller aka lady og vagabonden.
Endnu mere pasta – endnu mere ost, tirsdagens menu stod på den skønneste spagetti med kødboller og tomatsovs.

Du kan med fordel lave en dobbelt portion tomatsovs søndag og gemme halvdelen til tirsdag, så sviner du kun en enkelt gryde ?

Opskriften kan du finde her ?
Spagetti med kødboller aka lady og vagabonden.

Onsdag: aftensmad hos svigermor.
Som vi jo næsten altid gør, spiste vi også denne onsdag hos min svigermor. Menuen var frikkadeller med brun sovs og kartofler, super lækkert! Men det har jeg desværre ikke en opskrift liggende på bloggen på; så i stedet må i klare jer med torsdagens ret, allerede i dag. Jeg har skrevet dobbeltportion på indkøbslisten, men der er rigeligt; så tag bare lidt med i madpakken også!

Jeg har kalkuleret med et halvt broccolihovede, 1 revet rødbede, 4 revet gulerødder og frisk spinat – så er der også styr på madspildet.

Opskriften finder du her ?

Torsdag: orientalsk risret med kylling.
Frisk retten op ved at putte den i et fad og drysse 100 gram chedderost på toppen – lad retten gratinere i ovnen ca 30 minutter, så den er varm og osten er smeltet. Velbekommen ?

Endnu engang har jeg skrevet en indkøbsliste til jer – husk at tjekke om der er nogle af de ting jeg har skrevet på, som du har i forvejen, mange af krydderierne står nok i skabet og venter på at blive brugt ? indkøbslisten finder du her:

Kolonial:
2.5 dl grødris.
Sukker.
BBQ til marinering.
1 pakke fuldkorns fladbrød.
Olie.
Lasagneplader – gerne fuldkorn.
2 dåser hakket tomat.
2 spsk mel.
2 spsk rasp.
2 dl grov bulgur.
300 gram fuldkornsspagetti.
8 dl fuldkornsris.

Krydderier:
Kanel.
Salt.
Oregano.
Basilikum.
Muskatnød.
Karry.
Spidskommen.
Paprika.

Mejeri:
2 liter Mælk.
1 bakke smør.
3 spsk creamfresie.
150 gram mozerella.
Pamasanost.
100 gram chedderost.

Kød:
2 stykker kyllingebryst.
1 kilo hakket oksekød.
1 kilo hakket kyllingekød.

Frugt og grønt:
1 broccoli hoved.
10 gulerødder.
2 rødbeder.
1 pose frisk spinat.
1-2 lime.
2 + 1/2 rødløg.
9 fed hvidløg.
Persille efter smag.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luftige og lækre fødselsdagsboller.