Toddlerstruggle.

Madplan uge 43/44.

Den seneste uge har stået på familiebesøg, ferie og jobstart – alle 3 ting, helt igennem fantastisk!

Fredag til søndag var vi hos min farfar og hans kæreste på sjælland – vi ses virkelig alt for sjældent, men sådan er det desværre med den afstand og en travl hverdag – tid er bare ikke det der er mest af. Det betyder dog også at vi bare nyder det ekstra meget, når vi så ses! Det er helt fantastisk når vi har tiden til bare at nyde nuet, hygge med familien og god mad. Jeg er vild med det!

Søndag kom vi hjem da klokken var 14.00 – til et tomt køleskab vel og mærket, og med to trætte piger. Så aftensmad blev takeaway – så kender vi mig igen var? Nå men altså – vi fik lækre pandekager fra huset, sådan nogle lækre nogle med kylling, salat og masser af ost! #iloveit.

Mandag og tirsdag havde vi stadig ferie – pigerne og jeg! Og hvor var det var skønt lige med et par dage til at falde på plads, nyde tiden og slappe af efter en weekend ude.

Onsdag var min første arbejdsdag i mit nye job som økonomi medarbejder ? yes – jeg er blevet tal-nørd på fuldtid, og det er skønt! Disse dage er bare gået med oplæring i mine nye arbejdsopgaver, og i næste uge skal jeg tilbage i mit gamle arbejde for at assistere med oplæring af min afløser i lønindberetning. Jeg glæder mig helt vildt, til jeg igen er tilbage i mit nye job, til at suge alt viden omkring mig og blive udfordret!

Nå, men det var lidt om den seneste uge, nu til madplanen. Jeg ville ønske at jeg kunne give jer en madplan på præcis det mad vi har spise, meeen det bliver en anelse svært, weekendopholdet taget i betragtning. Så i må leve med at jeg de første dage har taget gamle retter og lagt ind. Indkøbslisten finder i som altid i bunden af det hele, og den er delt op, så det er nemmest muligt for jer at handle ind.

Fredag: Pastasalat med fetadressing.

Denne her pastasalat er vildt lækker og så er den desuden nem at lave, #winwin .. lav gerne alt kyllingen til de 3 dage i dag, så du ikke skal bøvle med langtidsstegning af kylling flere gange. Lørdag spises retten bare kold og søndag varmes kyllingen 30 minutter i ovnen.

Lørdag: rester.

Søndag: Gratineret bagekartofler, broccoli bites og pulled chicken.

Det her mad er typisk weekendmad – det smager SÅ lækkert med de gratineret bagekartofler og så føler man at de er lidt for syndige med alt osten på toppen.

Opskriften finder du ved at klikke på rettens navn højere oppe ?

Mandag: kartoffelmos med skildpadder.

Yes – det lyder ret spøjst, det er det måske også, ikke desto mindre smagte det mega godt og mine skønne læsere har også givet mig super meget positivt feedback på retten ? #tusindtak – #ierforskønne

Det er en virkelig børnevenlig ret – jeg forestiller mig at hvis man har børn blot lidt ældre end mine, vil de være solgt – Agnes var ihvertfald svært begejstret for skildpadderne.

Opskriften finder du ved at klikke på rettens navn højere oppe ?

Tirsdag: kartoffeltwisters med fetadip.

Det ligner en million – men er super nemt! Perfekt gæstemad men også bare til sjov med børnene! Kartoffeltwisters kan krydres lige som man har lyst til, og serveres til de fleste retter – vi fik det med kylling og fetadip, det var lækkert!

Opskriften finder du ved at klikke på rettens navn højere oppe ?

Onsdag: Rester.

Vi spiser som bekendt altid hos svigermor om onsdagen – men jeg har skrevet dobbeltportion af retten fra tirsdag i indkøbslisten – alt hvad du skal gøre er at gange ingredienserne med to i opskriften. Der var dog rigeligt fetadip til to dage – så nøjes med en enkelt portion af det.

Torsdag: klar kylling suppe med hvidløgsosteflute.

Suppe er mega taknemmelig mad – det er perfekt til årstiden men sammentid vildt nemt og kan passe sig selv. Man kan bruge alle ens grøntsagsrester i suppen og variere den præcis som man har lyst til. Vi får jævnæigt suppe den dag Jesper skal lave mad, fordi det er så nemt som det er.

Opskriften finder du ved at klikke på rettens navn højere oppe ?

Indkøbslisten finder du herunder – husk at tjekke den igennem inden du handler – særligt krydderier tænker jeg at de fleste har hjemme, men jeg skriver alt på, for at sikre mig at alle har præcis hvad de skal bruge, der er intet værre end at stå midt i maden og mangle paprika.

Kød:
Ca 2100 gram kyllingebryst.
500 gram hakket svinekød.
1 pakke cocktailpølser (fra køl).
2 pakker bacon.

Kolonial:
marinade (BBQ eller lign).
2.5 dl rasp.
500 gram pasta.
Olie.
3 terninger grøntsagsboullion.
3 dl ris.
1 pakke grovbaugetter.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Paprika.
Oregano.
Timian.
Løgpulver.

Frugt og grønt:
4 bagekartofler.
1500 gram kartofler til mos.
16 kartofler, gerne aflange.
2 forårsløg.
1 broccoli hoved.
8 fed hvidløg.
Bønner.
Edamabønner.
1 rødløg.
Ca 10 gulerødder.
Cherrytomater.
To gode håndfuld persille.
1.5 pose ærter fra frost.
1/2 agurk.
3 porre.

Mejeri:
250 gram chedderost
3 æg.
2 blokke puckost.
6 spsk creamfresie.
1 pakke smør.
2 mozerella oste kugler.

Øvrige:
Tandstikker.
16 træ eller metalspyd.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toddlerstruggle.