Madplan uge 43/44.

Homemade lasagne.

Weekenden har stået på en masse hygge, rundstykker med nutella, play dough leg, bagning af pebernødder, dansning til musik på youtube, tøjvask og sidst men ikke mindst – gåture.

Jeg er fan af weekender uden planer, fyldt med nærhed og hygge. Jeg er vild med tiden til bare at nyde hinanden – at ligge på sofaen hånd i hånd med Agnes mens SYNG-filmen spiller for tredje gang, at fortælle Ellie om krokodillen, aben og fuglen i hendes yndlingsbog, mens hun troligt gentager “aaa deeet” hvergang jeg har besvaret et af hendes tusind spørgsmål. Jeg elsker tid til hjemmebag – til rundstykker klokken 10 efter en lang gåtur til bageren, jeg er obseesed med kærligheden til dem – følelser og mit behov for tid med pigerne stiger i takt med hvor meget de udvikler sig. Jeg ELSKER at se dem lege sammen, selvom det til tider ender i små skænderier og uvenskaber, så er der intet bedre end at se sine små krapyler samles omkring en skøn leg.

Nå men nu til det du nok har klikket dig ind for at læse – aftensmaden stod på lasagne, sådan helt fra bunden, yes jeg er vitterligt hausfrau matriale baseret udelukkende på den her ret, den er freaking awesome!

Okay, ja tomaterne er fra dåse – men tomatsovsen er hjemmelavet udfra dem, og hey det er øko!

Og lasagnepladerne kommer også fra en pakke – men desværre har jeg ikke alt tid i verden.

Jeg har denne gang tilføjet spinat og bønner til min tomatsovs, chiligouda og tapaspølse til min kødsovs og en kæmpe portion kærlighed. Kun det sidste punkt er nødvendigt. I får min basisopskrift herunder, men jeg kam kun anbefale af lave en stor portion tomatsovs og fryse ned til andre dage og derudover spække lasagnen med grøntsager eller andet du lige har liggende.

Opskriften på hjemmelavet tomatsovs og opbagt bechamelsovs samlet til en fantastisk symfoni af italiensk kærlighed, får i her:

4 personer.
Tilberedningstid: 1 time.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.

Ingredienser:

500 gram hakket oksekød.
Lasagneplader – gerne fuldkorn.

Tomatsovs:
1 dåse hakket tomat.
1/2 løg.
2 fed hvidløg.
Salt.
Peber.
Oregano.
Basilikum.
25 gram smør.

Bechamelsovs:

Ca. 1/2 liter mælk.
En god skive smør.
2 spsk mel.
2 tsk muskatnød.
150 gram mozerella.
2 spsk rasp.

Fremgangsmåde:
1. Bring ingredienserne til tomatsovsen i kog. Blendt det til en lind sovs efter 10-15 minutter. Smag til og tilsæt flere krydderier hvis det ønskes.
2. Mens sovsen koger brunes det hakket oksekød i en anden gryde.
3. Den færdige tomatsovs puttes ned til oksekødet – lad det simre. Tænd dernæst ovnen, 160 grader varmeluft.
4. Smelt smøret til bechamelsovsen i en gryde – rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød og ost.
5. Nu er det tid til at samle din lasagne. Start med kødsovs, så pastaplader, så bechamelsovs, kødsovs, pastaplader, kødsovs bechamelsovs, pastaplader – fortsæt sådan til alt kødsovsen er væk, afslut med bechamelsovs.
6. Drys din lasagne med rasp og sæt den i ovnen ca 30 minutter – til pladerne er møre.

Retten serveres gerne med lidt råkost af revet gulerødder, revet æble og økorosiner – jeg indrømmer gerne at jeg dog spiste den uden, og endda 2 stykker, guilty of charge ? Måske jeg skulle lave lidt råkost til den rest der venter i køleskabet til i morgen – det kunne sgu være ret lækkert.

Velbekomme!

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 43/44.