Pebernødder.

Toddlerstruggle.

Når man er 2 år, er alt svært – ihvertfald herhjemme ? Her får i en lille historie fra vores hverdag, om hvor hårdt det er at være en 2 årig toddler ?

Kunsten at gå selv.
Jeps, indrømmet! Jeg løfter (alt(!!!)) for meget på mine piger. Okay ikke på Ellie faktisk, men på Agnes. Hver morgen når jeg aflevere børn i vuggestuen er det med et barn på hver hofte og med diverse jakker, skiftetøj m.m. under den ene arm..

For nogle uger siden besluttede jeg mig for at “øve” Agnes i at gå selv – det er jo ikke fordi hun ikke kan, men hun er meget tryghedssøgende, og hun har et stort behov for at være tæt på enten mig eller Jesper i siturationer hvor hun ikke ved hvem der kommer tæt på hende. Hun kan noglegange finde på at gå over og snakke med fremmede – men hun har også præsteret at begynde at græde så længe og så meget at hun til sidst hyperventilerede, fordi en fremmede kvinde med en gennemtrængende stemme grinede af hendes dans i et center.

Nå, hvor om alting er – så lokkede jeg Agnes med en is hvis hun gik selv, helt ned til centeret (der er vel 1,5 kilometer hver vej) – så det gjorde hun, derned vel og mærket.. På vej hjem igen gik jeg med Ellie på ryggen, mens Agnes skiftevis var i mine arme og gik selv. Da vi var 5 minutter hjemmefra var vægten ved at tynge mig ret kraftigt, 10 kilo bagpå og 12 kilo i armene det kan mærkes – så følgende samtale udspillede sig:

Mig: “Agnes, når vi kommer over til lygtepælen der, skal du ned og gå selv.”
Agnes: “Jeg gerne være oppe hos mor, læg og slap af hos mor”.
Mig: “det forstår jeg godt skat, men det er virkelig tungt for mig, jeg får ondt i mine arme.”

*Agnes godtog det og gik selv måske 10 skridt.*

Agnes: “mor, jeg får av av i mine ben, jeg gerne op til dig”.
Mig: “det forstår jeg godt skat, men det er alt for hårdt for mig at bære dig så længe”.
Agnes:”det er altså også hårdt for mig mor, at gå selv! Jeg simpelthen gider ikke!”.

??? .. Nåår ja – true shit! Det kan man jo ikke helt argumentere imod. Heldigvis var der en mælkebøtte 2 meter fremme #afledning #afledning #afledning…

Der kommer virkelig nogle guldkorn engang i mellem, man burde måske skrive dem ned? Men hey – så er det jo skønt at jeg har bloggen hvor jeg både kan skrive dem ned, og dele dem med jer ?

5 toddler-regler ifølge Agnes:
– Jeg bestemmer…

– Jeg gør ALT selv, indtil jeg beder andre gøre det for mig, og så bliver jeg edderrasende over ikke selv at få lov..

– Hvis jeg blot kunne overveje at lege med en ting, skal Ellie eller andre børn ikke engang overveje at kigge på den! ALT er mit.

– Jeg har på ingen måde tænkt mig at sove, lige præcis de aftener hvor mor har en aftale efter putning, selvom jeg selvfølgelig ikke ved at hun har en aftale og selvom det kun er sket 6 gange siden jeg blev født at mor har en aftale… Og det kommer heller ikke på tale at andre putter mig #mammalockdown.

– Alle burde forstå præcis hvad jeg føler, hvis blot jeg maser min sandwich mellem mine fingre og kaster den… Jeg sagde jo at jeg skulle have flere rosiner i den sandwich! Får jeg ikke en ny? Pis! Nå – så skriger jeg bare i stedet… #hardlifeofA.

Ps. Jeg er mega fan af toddlers – det er så fantastisk at se pigerne have deres egen lille unikke personlighed ? det er også mega sjovt, og det er skønt at kunne dele med jer herinde!

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pebernødder.