Kanelsneglskage.

Easy peasy bearnaise.

Jeg har altid frygtet bearnaisesovs – altså den der hjemmelavet version der kan skille og som virkelig skulle være svær at lave.. Men jeg kastede mig ud i det – og det lykkes første gang jeg prøvede! Wuhuu. Og det var mega fucking nemt!!

Her får i de små tricks jeg tænker gjorde foreskellen, og i får selvfølgelig også min opskrift.

Min mand er virkelig glad for store bøffer – men det er ingen hemlighed, at det er jeg ikke! Så vi får det nok ikke så tit som han kunne ønske, men hey, det er mig der laver mad og mig der laver madplanen – så må han jo bare deltage i de ting ? ..

Jeg havde dog besluttet at menuen fredag netop skulle stå på store bøffer – eller retter sagt, en stor bøf – for pigerne og jeg spiste blot tilbehør.

4 personer.
Forberedelsestid: 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.

Ingredienser:
4 æggeblommer – pasteuriseret.
2 spsk bearnaiseessens.
Salt.
Peber.
250 gram smør.
2 spsk estragon.
Bøffer.
Kartofler.
Bønner fra frost.

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader og sæt bønnerne ind i ovnen.
2. Skyld og rens kartoflerne og kog dem.
3. Krydder bøfferne med salt og peber.
4. Sæt bøffen/bøfferne til stegning. Jeg stegede Jespers bøf på meget varme i 1 minut på hver side hvorefter den fik 4-5 minutter på hver side ved lav varme. Husk at den også har godt af at hvile efterfølgende.
5. Smelt alt smørret – det må ikke blive brunt men det skal boble godt.
6. Find en høj beholder og en stavblendter som du fylder med æggeblommer, lidt salt og peber + bearnaiseessens. Blendt det til det tykner let og der er bobler på toppen.
7. Når æggemassen er færdig hældes smøret i lidt af gangen, under denne process er det vigtigt aldrig (!!!) at tage stavblendteren op af beholderen eller holde pause – pisk pisk pisk!
8. Når alt smøret er hældt i og pisket godt hælder du estagon i og blander sammen med en ske. Smag til og tilsæt evt ekstra estagon, salt og peber.

Bøfferne serveres med rigeligt sovs, kartofler og bønner. Velbekommen!

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsneglskage.