Pestosuppe.

Kanelsneglskage.

Da jeg onsdag aften skulle bage en masse boller, var det dejlig nemt også at bage kanelsnegle, og det smager jo skønt! Så det blev til en kanelsneglskage – på den måde sikre man at snasket bliver inde i kagen og den bliver svampet og lækker! ?

1 kanelsneglskage / ca 12 stykker.
Forberedelsestid: 2 timer og 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter

Ingredienser:
25 gram gær.
1 dl mælk.
50 gram smør.
2.5 dl vand.
1 tsk salt.
1 tsk sukker.
1 spsk kardemomme.
600 gram mel (+/-).
100 gram smør.
2 spsk kanel.
2,5 dl brun farin.
Æg til pensling.
flormelis til glasur.

Fremgangsmåde:
1. Varm mælken i microovnen.
2. Smuldre gæret ned i den varme mælk.
3. Smelt smøret i microovnen.
4. Tilsæt smør, vand, salt, kardemomme og sukker og rør godt rundt.
5. Tilsæt melet lidt af gangen.
6. Ælt dejen – det er vigtigt at dejen ikke er for klistret men sammentid må den ikke være tør.
7. Når dejen er færdig stilles den til hævning under et vådt viskestykke i 1 times tid.
8. Remoncen røres sammen af smør, kanel og brun farin.
9. Dejen rulles ud på et meldækket bord.
10. Når dejen er ca 0,5-1 cm tyk og retangulær – smøres remoncen på.
11. Dejen rulles til en pølse som skæres ud i stykker på mellem 4 og 7 cm i længden alt efter størrelsen på din form – alle skal være nogenlunde ens.
12. Beklæd en form med bagepapir og stil sneglene op, tæt på hinanden. Jeg brugte en springform.
13. Lad kagen hæve ca. 30 minutter mens ovnen varmer. Ovnen skal stå på 180 grader varmeluft.
14. Pensel din snegl med lidt æg inden den bages i ovnen i ca 30 minutter – til dejen er færdigbagt.
15. Bland flormelis og vand til en glasur og hæld over.

Serveres lun.

Jeg puttede først glasur på, på arbejdet da jeg så kunne lune den inden. Derfor er der intet billede med glasur på.

Velbekommen!

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pestosuppe.