#Aftensmad #Kylling #Mad, mad, mad! #Tilbehør

Gratineret bagekartofler, broccolibites og pulled chicken.

16. september 2017

I dag har pigerne og jeg været på shopping i babysam – ouh yeees, jeg brugte mange penge, alt for mange penge ? .. Imens gjorde far rent, man skal jo gøre hvad man er bedst til, og Jesper er bare god til det der rengøring, mens jeg er fantastisk til shopping og at være sammen med pigerne ?

Da klokken blev 15.00 gik jeg igang med madlavningen – for der var pulled chicken på menuen! Jeg har lavet kød til 3 dage, for både i dag, i morgen og mandag skal vi have kylling til aftensmad, og der er vitterligt ikke ret meget kylling der kan måle sig med pulled chicken! ? .. Det er mega mørt og lækkert!

Broccolibites er noget af Agnes favorit tilbehør, og jeg forstår hende godt, for det smager super godt! Ja det er fyldt med ost og dermed ikke det sundeste, men det er alligevel også fyldt med sundhed ? ..

Bagekartoflerne er jo egentligt bare bagekartofler, eller nej kogte kartofler selvfølgelig, men kogte bagekartofler ? Vi har ofte spist dem med kød i også. De smager fortræffeligt med stegt bacon i! I dag var de dog bare “neutrale” med ost og forårsløg.

Her får i opskriften:

Antal: 2 voksne og 2 små børn
Tilberedningstid: 2 timer
Arbejdstid: 20 minutter

Ingredienser:
Ca 300 gram kyllingebryst
Valgfrit marinade
4 bagekartofler
2 forårsløg
250 gram chedderost
1 broccoli hoved
3 æg
2.5 dl rasp eller smuldret rugbrød

Fremgangsmåde:
1. Lav ‘pulled chicken’, se opskrift HER. (Begynd i god tid! Når der er ca 45 minutter tilbage af tilberedningstiden, starter du på punkt 2) Jeg brugte kylling og BBQ-marinade i dag, men man kan også benytte taco-marinade som i ovenstående overskrift.
2. Rens kartoflerne og broccoli og kog det.
3. Riv chedderosten og skær dine forårsløg i små stykker.
4. Skær den kogte broccoli ud i små stykker. Bland det sammen med æg, rasp og 150 gram af chedderosten.
5. Form dine broccolibites med en ske og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
6. Tjek at dine bagekartofler er færdigkogte.
7. Læg bagekartoflerne i et ovnfast fad og mas dem en smule.
8. Drys 100 gram chedderost på kartoflerne og drys derefter forårsløgene på.
9. Put begge dele ind i ovnen til kyllingen når der er max 20 minutter tilbage af kyllingens tilberedningstid, og bag det hele ved 150 grader i ca 20 minutter.

Serveres varmt – eventuelt med en kold hjemmelavet dressing.

Velbekommen!

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar