#Aftensmad #Mad, mad, mad! #Tilbehør

Focaccia med fuldkorn

7. september 2017

Igår fyldte min mor rundt. Hun blev 50 år! Da pigerne og jeg har ferie, inviterede vi hende selvfølgelig herhjem for at fejre dagen.

Vi startede dagen ud med brunch bestående af bananpandekager, skyr med bær, rundstykker og pålæg.


Til aftensmad stod menuen på tapas, med hjemmebagt brød selvfølgelig. Jeg søger altid for at få en masse grøntsager ind i vores madplan, men der er også plads til takeaway og chokolade. En ting jeg altid forsøger på er at få flere fuldkorn ind i kosten, fordi det er vigtigt, både af sundhedsmæssige årsager men også fordi det mætter bedre og i længere tid.

Jeg bagte focaccia med flagesalt og timian, fordi jeg synes den kombination er skøn!

Ingredienser:

1/2 pakke gær
4 dl vand
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk god oliven olie
150 gram fuldkorns mel
350 gram durummel


Fremgangsmåde:

1. Smuldre gæren i det håndvarme vand, tilsæt sukkeret. Lad det hvile et minutstid, mens du finder mel, salt og olie frem. Ved at lade det hvile, giver du gæren tid til at “vågne”.
2. Rør rundt og tilsæt salt og olie.
3. Start med at putte fuldkorns melet i dejen. Når det er rørt sammen puttes der durum mel i, lidt af gangen – indtil dejen er lind. Tilsæt ekstra ved behov, eller hold igen hvis dejen er mættet inden du har brugt det hele.
4. Ælt dejen godt igennem.
5. Sæt dejen til hævning under et fugtigt viskestykke i 2 timer, eller til den er vokset til dobbelt størrelse.
6. Forvarm ovnen til 230 grader – over og undervarme.
7. Læg bagepapir i et fad og læg dejen i fadet. Det er vigtigt at du ikke slår for meget luft ud af dejen når du flytter den.
8. Lav fordybninger i dejen og overhæld dejen med en smule oliven olie – det er vigtigt at det er en god olie! Drys med flagesalt og timian.
9. Focacciaen skal bage i ovnen 25 minutter, til den er sprød på oversiden.



Focacciaen nydes lun – til tapas med lækkert pålæg, til en skøn suppe eller som en lækker eftermiddagssnack blot med koldt smør.

Velbekommen!

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen

Mangler du inspiration til en lækker suppe, så kan jeg anbefale cheeseburgersuppe ?

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar