#Aftensmad #Mad, mad, mad! #Oksekød

Bigmac roulade.

8. september 2017

Måske kender i den? Den noget omtalte bigmac roulade har efterhånden gået sin gang på nettet lidt tid. I dag stod aftensmaden på sådan en! Det smagte vildt lækkert – dog synes jeg ikke den smagte af burger, eller mindede mig om det – what so ever. Men manden og jeg var vilde med bigmac rouladen alligevel!

Agnes og Ellie spiste ikke ret meget af rouladen – enten skyldes det at de kl 16.00 havde fået rugbrød, og vi spiste kl 17.00 og ellers var det af den simple årsag at de ikke synes om den. Det ved jeg desværre ikke.

Jeg har ofte lavet madroulader, blandt andet DENNE som plejer at være et hit herhjemme, så da jeg så youtubevideoen fra ‘mad i trin’ var jeg nødt til at lave min egen bigmac roulade.

Jeg har hørt fra flere at selve dejen godt kan virke meget æggeagtig, og ikke ret dejagtig, så jeg valgte at tilføje mel til opskriften – et valg som jeg er ret tilfreds med!

Hvis i ikke kender ‘mad i trin’, så er det en skøn kvinde, der sammen med hendes børn laver nemme retter. Hun har fokus på at børn og nybegyndere også skal kunne lære at lave mad. Og det formår hun ret godt, efter min mening! ?

Bigmac rouladen er ret simpel og opskriften får i her:

Ingredienser:
6 æg.
200 gram revet ost.
500 gram skyr.
75 gram fuldkornsmel.

500 gram hakket oksekød.
Olie.
Salt og peber.
1 hjertesalat.
1/2 agurk.
2 tomater.
1 håndfuld revet gulerødder.
Burgerdressing (eller en anden valgfri dressing)

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader, varmeluft.
2. De 6 æg knækkes i en skål og røres godt sammen.
3. Tilsæt ost, skyr og mel og rør godt sammen. Tilsæt til slut ca 1 tsk salt og 1 tsk peber til dejen.
4. Put dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
5. Sæt dejen i ovnen i 25 minutter (180 grader varmeluft).
6. Steg oksekødet på en pande i lidt olie, tilsæt salt og peber efter smag.
7. Skær grøntsagerne ud mens kødet steger.
8. Når dejen er færdigbagt lader du boblerne falde sammen udenfor ovnen.
9. Put oksekød, dressing, gulerødder, salat, tomat og agurk på dejen. Afslut med endnu et lag dressing.

10. Fold rouladen sammen – der er ret meget fyld og derved kan det være svært at få en pæn og stram roulade.
11. Serveres varm – gerne med ekstra salat og dressing on the side.

Velbekommen!

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar