Ananasbøf med bønnefritter.

5 ting mødre skal stoppe med!

Små børn, mellem børn, store børn – uanset hvilke børn du er mor til, så har jeg her samlet en liste over 5 ting du som mor er nødt til at stoppe med, for din egen skyld altså:

Ryde op.
Bare drop det … ærligt, at rydde op når man har små børn er sgu det samme som at feje sand i Sahara, en umådelig dårlig ide! Ihvertfald, helt bestemt hvis børnene er vågne. Okay selvfølgelig skal vi rydde op engang i mellem. Jeg prøver egentligt bare at sige, at vores forventninger til det der perfekte instagramhjem, med Kahlervaser og Royal Copenhagen i børnehøjde, måske lige skal vente til børnene har en alder, hvor de ikke vænner bunden ud på deres brio-tog-kasse og kaster deres Elsadukker mod porcelænhylden i aggression fordi de ikke må spise majs i sofaen fyldt med haypuder… At lærer børnene at rydde op derimod, se det er smart!

Men ærligt, det er sgu helt okay at børnenes lego flyder på gulvet, også selvom de er gået i seng, for noglegange har man bare mere brug for at sætte sig i sofaen og slappe af når de sover, og det er helt okay! Vær dog obs på at legoklodser gør seriøst fucking ondt at træde på, så det er på eget ansvar at lade det ligge!

Sammenligne dine børn med andres.
“Ediths Lille Gry på 6 måneder kan allerede gå, mens min Karl-Arthur på 8 måneder ikke engang kravler endnu, mon der er noget galt med ham?”.. Stop! Nej! Vent – dit barn er helt sikkert helt normalt selvom det ikke er ligeså hurtigt som de andre børn i mødregruppen. Børn udvikler sig forskelligt, og måske har netop dit barn brugt tiden på en masse kontakt med dig, i stedet for at fare afsted motorisk. Det skal nok komme, vær bare tålmodig ?

Blande dig i andres valg.
Hvorfor er det at det der forældreskab altid skal være en konkurrence? Hvorfor er det pludselig okay at blande sig i andres valg, blot fordi de er forældre? Kan vi bare ikke slå fast, for sidste gang at mor (og far selvfølgelig) suverænt bestemmer over opdragelsen af deres egne børn, om det så er amning, samsovning, eget værelse, vuggestue, dagpleje, stramme regler, fri opdragelse, økologi, fredagsslik eller is til aftensmad – så tør jeg godt skrive under på, at hver eneste forældre gør hvad de finder korrekt i forhold til deres barn. Så skal vi ikke bare respektere det og lade dem om det, i stedet for at forsøge at omvænne dem med de nyeste forskningsresultater og seneste skræmmekampagner?

Forvent for meget af dig selv.
Well, jeg gør det jo selv – forventer for meget altså. Jeg vil vildt gerne være super-mommy der oser af overskud, har speltmel på forklædet og har alt tid i verden. Men man er sgu nødt til at vælge hvad man vil priotere. Jeg ville allerhelst bruge 48 timer i døgnet med mine børn, men jeg vil også gerne arbejde, så jeg har råd til vores hus, vores bil og en masse rejser – jeg fokusere sammentid på min blog, fordi det er mit frirum, min hobby. Jeg bruger masser af tid på mad, fordi det er min interesse og det er nødvendigt i forhold til bloggen, men også fordi familien skal have noget at spise. Sammentid vil jeg gerne tabe mig, og se lækker ud, helst igår! Og så skal jeg da også gerne have tid til at se alt det dårlige reality-tv jeg følger med i – for hey, hvem synes ikke det er vildt spændende at se luksusfælden og grine lidt af deres økonomiske valg? ? .. Jeps, jeg burde virkelig skrue forventningerne ned, mærke efter hvad der gør mig glad og inderst inde ved jeg godt at det er mine børn, min mand, min familie, min blog og vores rejser – jeg ved at de ting betyder noget helt inde i hjertet. Jeg tror bare det er vigtigt at vi lære at priotere, at sige nej! Jeg bliver ikke glad og lykkelig af at sidde flere timer en aften til et eller andet arrangement i et eller andet fællesskab, men lykken for mig er i stedet at ligge med mit sovende barn i armene og nyde dem begge alt hvad jeg kan! ?

Bruge alle vores penge på børnene.
Marmar og molo er de mærker der oftest ryger i kurven når jeg shopper til pigerne – det er så fint, kvaliteten er lækker og pasformen er perfekt til de små og tynde skabninger vi opfostre herhjemme. Men sådan en sommergardarobe ryger hurtigt op i 4000-5000 pr barn, og for hvis skyld? For ikke at tale om vintergardaroben, holy fuck! Så jeg er faktisk, tro det eller lad vær, begyndt at spare liidt på tøjkontoen og bruge lidt mere på morkontoen – lige nu er der 2 par vinterstøvler TIL MIG på vej med posten ? Måske jeg skal stoppe med at ligne udslidt æblegrød til dagligt, bruge 5 minutter på makeup og… Ha ha, neeej, who am i kidding, jeg kommer sgu aldrig op til tiden, nye støvler eller ej ? Men det er vigtigt at huske sig selv og måske droppe lidt børneshopping!

Har i nogle tilføjelser? Så skriv dem gerne i kommentarfeltet! ?

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen

2 kommentarer

 • Jette

  Helt rigtigt på alle punkterne,det der med at rydde op,jeg gik efter dig og Sacha og ryddede op,til glæde for hvem ?? For min egen skyld,for jeg ville gerne have et pænt hjem,men fandt hurtigt ud af at jeg faktisk ødelagde jeres leg,for de ting i havde ladet ligge,gik i måske over til lidt senere,og så var de ryddet væk,så jeg stoppede med at rydde op efter jer,men jeg gjorde det først da du var omkring 1 år,og Sacha er jo 3 år ældre end dig,så hun var allerede ødelagt,hahahahahaha… 😀 :-D… Men alt andet passer på en prik,og det gør det også med oprydningen :-D… Og det er pisse dyrt både sommertøj og specielt vintertøj.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Ja det er rigtigt. Og det kan ødelægge mere end det gavner! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ananasbøf med bønnefritter.