Jeg har ikke sovet i 3 år..

Ananasbøf med bønnefritter.

I dag, tirsdag er en af de dage hvor tiden til at stå i køkkenet i flere timer ikke er en mulighed. Jeg har først fri klokken 16.00, og derfor er det ofte et spørgsmål om koordinering og nemme opgaver til Jesper, så maden blot skal lægges sammen og i ovnen.

I dag havde jeg bedt Jesper forme og stege 20 minibøffer, for menuen stod på ananasbøf – en ret fra min barndoms hjemmekunstskabstimer.

Hvor det dengang var 4 store bøffer, har jeg med tiden lavet retten om til små bøffer. Børnene er vilde med at få de små “pindemader” og der kom langt mere kød i pigerne end normalt.

Ananasbøffer kan også bruges til tapas, og jeg har også med succes serveret det til fødselsdage, på buffetborde og lignende med stor succes.

Tilbehøret kan varieres i uendelighed, det smager eksempelvis godt med ovnbagte kartofler eller kogte ris og grøntsager. I dag valgte vi dog bare krydrede bønnefritter hvilket altid er lækkert!

4 personer
Tilberedningstid: 45 minutter
Arbejdstid: 20 minutter

Ingredienser:
500 gram hakket oksekød
Olie til stegning
10 skiver bacon
1 lille dåse Ananasringe
5 skiver ost (jeg bruger mellemlageret)
20 tandstikker
Hakket løg og hakket chili (valgfrit)
Bønner
Salt
Marinade (jeg brugte hvidløgsBBQ)

Fremgangsmåde:
1. Form 20 lige store (små) bøffer af oksekødet og steg dem i en smule olie.
2. Læg tandstikkerne i vand så de ikke kan antændes i ovnen.
3. Del dine baconskiver over på midten. (nu har du 20 halve stykker bacon)
4. Skær ananasringene i lige store stykker; så du har 20 i alt.
5. Del osten i 4 kvardrater, så du også har 20 stykker ost.
6. Når bøfferne er færdig stegt lægger du et stykke bacon på bordet (eller et skærebræt). Ovenpå din bacon lægger du en minibøf og et stykke ananas. Baconen vikles omkring fyldet og en (gennemvædet) tandstik stikkes igennem for at holde sammen på “pakken”.
7. Sæt ananasbøfferne i et ovnfast fad og put et stykke ost på hver bøf.
8. Drys hakket løg og chili på efter eget ønske.
9. Bland bønnerne sammen med marinade og salt. Mængderne skal være efter egen smag og sult. Hvis du ønsker en neutral bønne, dropper du marinaden og putter i stedet olie og salt på.
10. Begge dele sættes i ovnen ved 180 grader varmeluft i 25 minutter eller indtil dit bacon har den ønsket konsistent. (Ønskes sprød bacon skal det minimum være i ovnen 35 minutter)

Vi spiste det med ketchup og mayonnaise, så der var lidt dyppelse til pomfritterne.

Velbekommen!

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har ikke sovet i 3 år..