#Aftensmad #Kylling #Mad, mad, mad!

Ristaffel med kylling i karry.

4. august 2017

Når denne ret er på menuen kan jeg ligefrem se glæden i Jespers øjne – det er så skønt! Ristaffel er en favorit både blandt store og små, det er nemt, lækkert og en af de der retter hvor det kan være svært at nøjes med en enkelt portion ? ..

Kyllingen er dejlig mør og samspillet mellem kokosmælken, karry og kylling er vildt lækker. Retten egner sig både til almindelig aftensmad, gæstemad og sågar madpakke mad ?

Det er en frysevenlig ret – så go nuts med portionsstørrelsen, jeg laver som minimum dobbelt, men ofte også 3 x portionen. På den måde har vi aftensmad, rester dagen efter og 2-3 ekstra portioner i fryseren til nem aftensmad andre dage – whats not to like! Jeg er fan ?

Ingredienser:

– 1/3 broccoli
– 2-3 gulerødder
– 500 gram kylling i strimler
– Olie/smør til stegning
– 2-3 spsk karry
– 1 finthakket løg
– 1 terning hønsebullion
– 1 dåse kokosmælk
– Mel eller maizena til jævning
– Salt

– Ris
– Tilbehør (se listen nedenfor)

Fremgangsmåde:

1. Hak løg og grøntsager.
2. Olie/smør varmes i en stor gryde. Karry brunes af.
3. Løg brunes med.
4. Kylling steges med til det er gennemstegt.
5. Kokosmælk, grøntsager og hønsebullion puttes i gryden og det skal derefter simre i 20-30 minutter mens tilbehøret ordnes.
6. Risene koges mens det valgte tilbehør skæres ud og anrettes.
7. Gryderetten jævnes og smages til med salt.
8. Serveres straks efter tilberedning.

Tilbehørsforslag;
Banan
Kiwi
Revet gulerødder
Broccoli
Kokosmel
Rosiner
Peanuts
Peberfrugt
Agurk
Majs
Ærter

Personligt elsker jeg sammenspillet mellem den varme karry, bananens fyldige smag og den sure kiwi. Men man kan jo egentligt spise præcis det tilbehør man har lyst til.

Velbekommen!

 

De varmeste hilsner

Michelle Elbæk Jensen <3

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar