#Alt om mig

Jeg er håbløst uviden.

15. august 2017

Tv-avisen kører på DR1, TV2 og sågar i døgndrift på TV2news – katastrofeoverskrifter pryder kioskens avishylder – radioen oplæser de vigtigeste nyheder hver time, ja det er næsten umuligt ikke at følge med i nyhederne i dagens samfund. Alligevel er jeg vitterligt håbløst uviden, eller uinformeret – om man vil.

Spørg man mig hvad der skete i London for lidt tid tilbage, så er mit eneste og bedste bud terror, om det var en selvmordsbombe, skyderier eller et fly, i dont know – and i dont care, honestly. Jeg er ked af at komme med denne bekendtgørelse overfor de impliceret – det er jo ikke fordi DE ikke betyder noget for mig, deres liv og deres familier, men jeg kan ikke rumme det..

Hvorfor nu det? Engang, i mine tidligere år, lod jeg mig påvirke i en sådan grad at jeg ikke kunne sove om natten, det er bestemt ikke blevet bedre i takt med at jeg nu er mor til to, to fantastiske børn jeg for alt i verden vil gøre mit til at beskytte for de grusomheder verden byder på. Jeg hader den verden de er blevet en del af – den ufred der findes hos os. Og ja, jeg ved at vi har det godt i Danmark – vi kunne nærmest ikke ønske det bedre, men sandsynligheden for at mine piger skal opleve krig, død, ødelæggelse og ligende er ikke til at bære i mit hjerte.

Jeg ved at det ikke står til at ændre, at jeg aldrig kan få et samfund uden disse ting, ligemeget hvor god jeg er til at ignorere det, men uanset hvad så er mit liv bedre når jeg ikke skal forholde mig til de næste kyniske angreb, til den smerte jeg og mine børn måske kommer til at opleve, ved at miste hinanden. Jeg har det bedre ved ikke at vide når der er sket noget nyt, når vores sikkerhed atter står på spil. Kunne jeg gøre noget ved det, præcist forudse det næste træk, ja så satte jeg mig selvfølgelig ind i det med liv og sjæl. Men faktum er at hverken jeg eller nogle andre kan forudse fremtiden, ingen kender det næste træk før det for længst er påbegyndt. Jeg bliver ærligtalt blot bange og utilpas når jeg ved hvor tæt de her ting har været på os.

Det hænder at jeg bliver nærmest tøsefornærmet på Jesper – sådan “jeg gider ikke snakke med dig lige nu Jesper”-agtig. Jesper er nemlig en komplet modsætning af mig på dette punkt (og maaange andre). Han er typen der helst ser nyhederne flere gange dagligt, og hvis det stod til ham kørte det blandt andet til aftensmaden hver dag. Jesper mener ikke man kan ignorere de ting der sker i samfundet, at man blot kan vende det døve øre til og lade som ingenting, derfor fortæller han mig ofte ting jeg på ingen måde har behov for at vide, fordi han ikke tænker over den påvirkning det har på mig. Egentligt sker det ofte, fordi folk generelt ikke tænker over den sensitivitet nogle har overfor sådanne oplysninger. Når jeg havner i sådan en situation så vil jeg ved alle andre blot filtrere det ud, undgår at lytte efter hvis jeg kan, eller lader emnet ligge hurtigst muligt – det er mit problem at jeg overtænker det, og jeg ønsker aldrig at folk tager den slags hensyn til mig, men lige med Jesper, han SKAL sgu tage det hensyn! Et ægteskab forpligter til hensynstagende, as far as i know! Han er heldigvis blevet bedre til det med årene, eller i det mindste bedre til at undskylde når han alligevel fortæller mig hvor få af Nord Koreas atommissiler der skal til total udslettelse af jorden.

Jeg elsker at rejse og opleve verden, de forskellige kulturer og de lækre smagsnuancer i den udenlandske mad. Jeg ved dog med mig selv at hvis jeg tænker for meget over de her ting, så afskærer jeg mig selv for at udleve en del af mine drømme og ønsker. Og helt ærligt, sandsynligheden for at vi styrter ned med flyet til London er jo nærmest større end sandsynligheden for at vi havner i midten af et terrorangreb – og hvis vi gør, så dør vi i det mindste sammen.

Faktum er at jeg hidtil har klaret mig helt fint som en håbløst uviden tosse, der lever i min egen rosenrøde verden, uden krig, uden ødelæggelse, uden terror – her er alt bare kærlighed, og jeg er vild med det!

Make love – not war.

De varmeste hilsner

Michelle Elbæk Jensen <3

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar