Kreta #2

Klassisk tærte med porre/broccoli.

Tærte er et sikkert hit hos os – måske fordi jeg er typen der elsker æg og ost? Men også pigerne elsker det! Det er nemt at bikse sammen, jeg laver oftest tærte til 2 dage i streg, fordi jeg elsker nem mad – i sådan en tærte som denne er der typisk lidt for lidt til 2 dage, derfor kan det anbefales at lave den sammen med “minitærterne” så har vi både aftensmad til 2 dage og frokost til både Jesper og jeg – win win!

Fyldet i tærten kan varieres i en uendelighed – det er praktisktalt kun fantasien der sætter grænser, og min fantasi fejler ingenting. Af variationer kan nævnes: Kylling, porre, peberfrugt og fetaost. Laks, broccoli og spinat. Vegatarversionen med kartofler, tomater og purøg smager også lækkert! Lidt som en kartoffelmad på en varm sommerdag? Nå men her får i altså opskriften på en helt klassisk porre/broccoli tærte.

Engang imellem laver jeg dejen selv, men skal det være nemt køber jeg den – det smager faktisk udemærket, og så er det så meget hurtigere!

Ingredienser:
1 rulle tærtedej
150 gram skinkestrimler
2/3 dele broccoli
3/4 del porre
8 æg
1 dl fløde (eller mælk hvis i ikke har fløde)
Salt og peber
150 gram ost + en tomat som topping

Fremgangsmåde:
1. Grøntsagerne snittes fint.
2. Tærtedejen puttes i formen.
3. Fyldet ligges på dejen:
? broccoli, porre, skinke
4. Æggene knækkes i en skål og røres sammen med fløde, salt og peber.
5. Æggemassen hældes ned i tærteformene.
6. Osten fordeles på toppen.
7. Tomaten skylles og skæres i skiver som fordeles ovenpå tærten.
8. Tærten bages i ca 45 minutter på 160 grader varmeluft. Mærk efter om æggemassen er stivnet.

Velbekommen.

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen <3

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kreta #2