Kreta #1

Kreta #2

Vores ferie går bare virkelig alt for hurtigt! Det er helt utroligt at tiden kan gå SÅ hurtigt. Men vi nyder det virkelig – Agnes spiser masser af is og begge pigerne nyder at bade ?

Du kan læse om vores første dage på ferien HER.

Vi har efterhånden fundet en god rytme med ture om formiddagen, middagslur på hotellet hvor Ellie sover i klapvognen på teressen, mens Agnes ser lidt Gurli Gris, hopper i sengen, drikker Gurli Gris juice, spiser lidt Dory chokolade og leger med alt legetøjet. Det er super fint for selvom Agnes ikke vil sove lur, har hun brug for lidt afslapning og at være væk fra solen i den slemme periode.

Søndag d. 27.8.17: Chania.
I dag tog vi en tur til Chania – det er den største by på Kreta. Vi tog en taxa til ‘den gamle havn’ hvor vi kiggede lidt rundt, spiste en is og efterfølgende ville vi op på slottet, men det var åbenbart lukket søndage så i stedet gik vi over til fyrtårnet. Det var dog ikke muligt at komme helt derud med søskendevognen så Jesper og Agnes gik derud mens Ellie og jeg blev inde. Agnes er blevet meget gladere for at være sammen med Jesper hernede, det er så dejligt ? .. Mens Jesper og Agnes var væk, blev Ellie træt så jeg fik hende puttet i vognen og da Jesper og Agnes var tilbage gik vi hen på en resturant og spiste frokost.

Da vi havde spist var Ellie ved at vågne, men vi fik hende til at sove 15 minutter mere ved at gå ned af de små veje og kigge i butikkerne.

Vi blev enige om at tage en taxa hjem til hotellet igen kl. 14.00 da det var varmt og Agnes var træt så hun havde brug for pause. Efter en times leg på værelset var vi klar til en tur i poolen ??

Vi spiste aftensmad på en nærtliggende resturant, en af de smarte med legeplads til pigerne ? efterfølgende shoppede vi lidt olivenprodukter og gik hjem til putning af pigerne. Da de sov bankede jeg Jesper i UNO på teressen ? Vi har fået seriøst mange myggestik hernede, det er så irriterende ?

Mandag d. 28.8.17: afslapningsdag ?
I dag var planerne I N G E N T I N G – det betød pooltur allerede fra morgenstunden ? .. Dernæst gik vi rundt i byen for at finde nogle gode restauranter til dagens frokost/aftensmad. De havde dog stort set alle lukket men vi fandt en cafe der var åben – men der var der kun burger, is og pandekager på menuen, så vi bestilte pandekager og vafler, thank god for ferie ? ..

Vi tog efterfølgende tilbage på hotellet hvor Ellie sov lur. Agnes så ‘søpapegøjer’ og ‘lalaloopsy’ på netflix i sengen mens jeg vist også fik mig en lille lur. #hard #mamalife.

Om eftermiddagen snuppede vi endnu engang en dukkert i poolen og efterfølgende gik resturantjagten igang igen. Planen var at spise på en resturant jeg havde fået anbefalet af en veninde men den havde desværre lukket på daværende tidspunkt – så vi fandt i stedet en resturant med første sal hvor vi kunne nyde udsigten udover vandet. Maden smagte super lækkert og vi var enige om at det klart var et sted vi kom tilbage hvis vi manglede et sted at spise. Men mere om det i et andet indlæg.

Tirsdag d. 29.8.17: Speedbådssejlads.

I dag havde vi jo som skrevet tidligere bestilt en bådtur og snorkle tur til øen udenfor Kreta, hvor man ikke må gå ind. Der bor 145 Kri Kri geder på øen, men ellers er der kun fugle derude. Det er en vildt smuk ø, med masser af grotter man kan se når man sejler rundt om øen. Jeg er vild med den!

Vi havde alle taget badetøj på, da vi havde fået afvide at man kunne bunde der hvor man snorklede fra. Det viste sig så at man ikke kunne det og derfor besluttede vi at det kun var Agnes og mig der skulle i vandet. Ellie var noget utilfreds over den beslutning, men jeg tror alligevel at det var en god beslutning. Jeg har desværre ingen billeder fra snorkelturen, da Jesper altid kun tager billeder med vores kamera, og jeg tager billeder med min telefon, som efter en masse gange på gulvet ikke er vandtæt længere ? Så dem må i vente med til en anden god gang. ??

Efter sejlturen vente båden tilbage til kaj, og vi gik tilbage til hotellet hvor Ellie blev puttet, mens Agnes så lidt Gurli Gris (med en Gurli Gris juice, kjole og strømper #megafan) og snakkede om dagens oplevelser med os. Vi tog en dukkert i poolen om eftermiddagen, og gik derefter op til en resturant Jesper gerne ville spise på, meget højt oppe i byen. Agnes gik selv hele den lange vej op, hvilket var virkelig højt oppe – mens Ellie sad i klapvognen og brokkede sig, fordi hun også ville gå selv, men med kun 2 forældre, 2 børn og en dobbeltklapvogn var hendes små stadig lidt for usikre ben nødt til at blive nede i klapvognen ? Da vi endeligt ankom helt oppe på toppen af bjerget havde Jesper selvfølgelig ikke tjekket åbningstiderne – og det viste sig at resturant Cosmos først åbnede kl 18.30 – så her stod vi kl 17.00 med 2 trætte og sultene børn #firstworldsproblem.

Vi gik dog lidt videre og fandt en anden skøn, mindre resturant med en ligeså fantastisk udsigt hvor vi nød både aftensmad, kage og lækre milkeshakes. #viewpoint Efterfølgende gik vi ned i byen hvor Jesper fandt en T-shirt han bare måtte eje, så den købte vi og gik videre hjem på hotellet. På stående fod ligger jeg ved siden af en sovende Agnes, der de sidste 3 dage er faldet i søvn på 5 minutter, grundet den manglende lur – mens Jesper rocker en liidt for frisk men alt for træt Ellie i søvn efter hendes flaske. Aften skal nydes på terrassen, hvor jeg skal poste dette indlæg og banke Jesper i Yatzy ?
Håber at i også får en skøn aften ?

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kreta #1