Cheeseburger suppe - den børnevenlige version.

Colerful chicken bowl.

Aftensmad, en evig tilbagevendende krise i mange små hjem, hvad skal vi spise i dag? Kyllingen var udsolgt i fakta! Frikadeller fik vi også lørdag.. Problemerne er mange – min løsning er madplan! Det er en sikker vinder. De eneste tidspunkter hvor vi ikke køre med madplan er hvis vi holder ferie – eller altså når vi er PÅ ferie, udenfor hjemmet. Bevares vores madplan i ferietiderne generelt er mere loose end ellers – men den er der stadig! ? ..

I denne uge har jeg haft fokus på mere grønt, lidt flere spændende retter nu hvor tiden er til det. Vi har blandt andet fået den omtalte cheeseburger suppe og fyldte kødboller med squashetti begge retter var en stor succes hos familien. I dag stod menuen på chicken bowl – en ret man kan sammensætte præcis som lysten begærer. Jeg lavede i grove træk vores med pulled chicken (opskriften på pulled chicken er HER), grovbulgur, rødbede og hjemmelavede dressing. Mange af de ingredienser jeg har brugt, har jeg kun haft behov for 1/2 eller 1/4 af, hvilket madspildsmæssigt ikke er hensigtsmæssigt – derfor har jeg revet det hele og frosset resten ned i poser – så har vi til en gang bønner ala mexico eller ligende snart! Opskriften får i her:

Colerful chicken bowl;

Ingredienser:
2 stykker kyllingebryst.
BBQ til marinering.
1/4 broccoli hoved.
2 gulerødder.
1/2 rødbede.
2 håndfulde frisk spinat.
2 dl grov bulgur.
1-2 lime.
3 spsk creamfresie.
1/2 rødløg.
2 fed hvidløg.
Persille efter smag.
1 pakke fuldkorns fladbrød fra fakta.
Lidt olie.
Salt.
Oregano.

Fremgangsmåde:
1. Lav kyllingen efter anvisningerne HER. Den må gerne køle af inden servering – men gør hvad du synes er bedst, begge dele er lækkert.
2. Kog bulgur efter anvisningerne på pakken.
3. Riv gulerødder, broccoli og rødbede, jeg brugte vores foodprocessor som har en dims til at rive grøntsager – super nemt og hurtigt! Men ellers kan man også bruge et mandolinjern eller lignende.
4. Put grøntsagerne i hver deres skål så de er klar til anretning vef bordet.
5. Lav dressingen af fint snittet rødløg og hvidløg, hakket persille, creamfresie og lidt salt. Den har godt af at stå på køl og trække lidt.


6. Pensel fladbrødene med en blanding af olie, (lidt) vand, oregano og salt og sæt dem i ovnen (160 grader varmeluft) i 4-8 minutter til de er sprøde. Skær brødende ud i trekanter.
7. Skær lime i både – det giver en lækker friskhed at presse udover salaten.

Maden serveres i små skåle og det er lidt sådan en “pick and eat dinner”. Det hele kan laves på forhånd så det er klar til servering når hele familien er samlet. Brødene vil jeg dog anbefale at vente med at varme.

Velbekommen.

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen

   

2 kommentarer

  • hashtagmor

    Der er mange andre muligheder i forhold til grøntsager 🙂 ..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

    Ejjjj det ser simplenhen alt for sundt ud til mig ,bare det at jeg skulle gå i gang med det,meeeeen hvis der var andre der lavet det til mig så var jeg klar,men bulgur,spinat og rødbeder det er ikke mig,og de rå løg og hvidløgende i dressingen det er hellere ikke lige mig 😀 😀 😀 :-D….. Så hvad skal jeg spise,øhh brød og kylling,hahahahahahaha…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheeseburger suppe - den børnevenlige version.