Fyldte kødboller med Squashetti ?

Cheeseburger suppe – den børnevenlige version.

I dag har Ellie været ved lægen for at få sin 15 måneders vaccine mens far og Agnes blev hjemme. For at lokke Agnes til at blive hjemme med far, havde vi købt en Amo chokoladekage de kunne bage. Det er ca dertil hans køkkenegenskaber rækker ? .. og alligevel ikke helt, han præsterede nemlig at putte en halv spiseskefuld salt i glasuren for “det troede jeg der stod på pakken”. Det var en … spændende … chokoladekage ? ..

Efter aftensmaden tog vi en tur ud i marbæk og gik en skøn tur. Vi fandt grankogler, frøer, svampe og en masse pinde. Nu er pigerne godt trætte og mens Jesper rokker Ellie i søvn ligger den fantastiske Agnes som en klump på min mave, mens jeg skriver dette indlæg – ih hvor jeg elsker putning.

Nå, nu til aftensmaden; lige pt. forsøger jeg mig med en masse retter som pigerne måske kan forelske sig lidt i. Det er ingen hemmelighed at Ellie er ret småtspisende generelt mens Agnes afskyr det meste kød. Er der kød i maden piller hun det ofte ud stykke for stykke med ordene “jeg ik li kød” for hvert stykke hun piller ud af maden. Det kan derfor være et spørgsmål om kreativitet og særdeles velsmagende retter her i huset – og så skal de helst ligne en million og tage et kvarter-ish ? Jeps det er ikke altid lige nemt.

Suppe er i min verden dejlig vintermad og jeg har længe ville prøve den omtalte “cheeseburger suppe”. Suppen stammer fra Amerika og det var også i en amerikansk youtubevideo jrg første gang så suppen. Det er dog længe siden og jeg husker ikke ret meget fra videoen. Jeg har blandt andet fundet inspiration hos www.madbanditten.dk til suppen. Men flere af de steder hvor jeg har set denne suppe har der dog været revet hvidkål i suppen, og helt ærligt så er det en dealbreaker, der får vores børn til at sige “nej tak” til aftensmaden. Jeg har derfor rettet opskriften til og lavet den så den passede bedre ind i vores familie. Begge piger havde spist deres portion før jeg overhovedet nåede ind til bordet (jeps jeg er liiidt langsom når der lige skal tages et godt billede eller 2 til bloggen) – så det er vel hvad man kalder en succes!

Suppen tog mig ca 25-30 minutter at lave i alt. Det meste af tiden er ‘hands on’ tid og der er dermed en ret der i vores bog tager “lang tid” – tilgengæl var der rigeligt mad til to dage – så det opvejer det selvfølgelig. Opskriften får i her.

Cheeseburger suppe;

Ingredienser:
Et hvidkålshovede.
8 dl vand.
2 okseboullion terninger.
500 gram hakket oksekød.
3 fed hvidløg.
2 små rødløg.
Olie til stegning.
150 gram tomatpure (1 dåse).
1 spsk spidskommen.
1 tsk peber.
150 gram neutral flødeost.
200 gram chedderost.

Bacon, chedderost og rødløg som topping.

Fremgangsmåde:
1. Hvidkål skæres i grove stykker.
2. Hvidkål, boullion og vand koges i en gryde til hvidkålen er mør.
3. Løgene hakkes fint.
4. Løg og hakket oksekød steges på en pande i lidt olie mens hvidkålet koger.
5. Bacon steges (mit kom i ovnen 15 minutter ved 225 grader varmeluft).
6. Når hvidkålet er mørt blendes det med en stavblender.
7. Tomatpure, det stegte oksekød/løg, krydderier og begge slags ost tilsættes til suppen.
8. Lad det koge en smule mens dit bacon steger færdigt.
9. Suppen serveres med crispy bacon på toppen, lidt revet chedderost og rødløg.

Velbekommen!

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldte kødboller med Squashetti ?