Børnevenligt monster mad.

Lækre forårsruller.

Vi har efterhånden spist en hel del lækre og sprøde forårsruller igennem tiden herhjemme.

Jeg lavede dem første gang i folkeskolen – vi havde et tema i hjemmekunstskab om “mad fra hele verden” hvor min gruppe og jeg lavede forårsruller – siden da har jeg lavede dem nogle gange hjemme og efter vores bryllupsrejse i Thailand fik vi forårsruller en del gange – så min opskrift har jeg arbejdet lidt på løbende. Nu synes jeg selv at den er ret tæt på at være helt perfekt – så det er vist på tide at dele den med verden ? ..

Når man laver forårsruller er der nogle enkelte ting der er værd at vide – det er mega simpelt, men tilsmagningen et alt afgørende! Dernæst er forårsrulle “dejen” vigtig. Det fandt jeg egentligt ud af i dag ? Jeg havde fundet nogle til friture i bilka – så jeg tænkte “hey jeg slipper for at besøge min lokale thai-pusher” men det skal man lade vær med, for det viste sig at være rispapir, og ærligt så synes jeg at den almindelige dej er så meget bedre! Så med mindre man godt kan lide rispapirsruller, så synes jeg man skal tage forbi en asiatisk købmand og købe det rigtige papir. Anyways – mine ruller smager super fint alligevel!

Nå, men det tager egentligt ikke vildt lang tid at lave, men der er alligevel er ret stort foldearbejde i det, så hav god tid til projektet. Lav endeligt rigeligt – de kan fryses inden de steges, og det er altid lækkert at have en pose i fryseren til en travl dag.

Med den dej jeg normalt bruger ville forårsrullerne se ud som dem vi fik i Thailand:

Ingredienser til 35-40 ruller:

1 kilo hakket svine eller kalvekød
1-2 skalotteløg
Lidt olie til stegning
100 gram glasnudler
200 gram champignon
2 store håndfulde spinat
4 “blade” grønkål
4 gulerødder
Fishsause
Soya og salt
Sød chilisauce

Olie til stegning

Fremgangsmåde:
1. Hak løg og steg det i lidt olie.
2. Tilsæt kødet.
3. Kog noget vand til glasnudlerne – de skal udbløde i vand i 4-5 minutter .
4. Rens og skær svampende i små stykker.
5. Skræl og skær gulerødderne.
6. Skær grønkålet i små stykker.
7. Når kødet er gennembrunet tilsættes alle grøntsagerne.


8. Spinaten skal “falde sammen”.
9. Glasnudlerne skæres i små stykker og tilsættes.
10. Der smages til med soya, sød chilisauce, fishsause og salt. Hold igen med fishsause – det er nødvendigt men det smager kraftigt!


11. Når det har den ønsket smag, foldes forårsrullerne.
12. Der ligges fyld på midten og begge sider lukkes indover – dernæst lukkes den ene ende over og de rulles stramt.


13. Når alle rullerne er færdige sættes de på køl, eller streges direkte i olie. Serveres straks efter stegning med sød chilisovs, rejechips og en lækker salat.

Velbekomme.

EDIT: Jeg valgte på baggrund af ovenstående at smutte ned til min lokale købmand da pigerne vågnede fra lur og købe nogle ordenlige forårsrulleplader i stedet. Vi endte med et meget bedre resultat til vores skønne gæster ?

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnevenligt monster mad.