#Anmeldelser

Seriesøndag #1

16. juli 2017

Okay – herhjemme er det ingen hemmelighed at vi er virkelig glade for serier! Vi ser ofte serier sammen, det er ligesom vores “kærestetid” når børnene sover. Jeg ser ofte at andre spørge om anbefalinger af serier i forskellige fora som jeg er medlem af. Af samme årsag tænkte jeg at lave indlæg med anbefalinger af serier – hvad de handler om, og hvor gode de er! Så stay tuned.

I dag skal det handle om netflix serien ‘stranger things’. Den har vi nemlig brugt weekenden på at se sæson 1 af og ærligt, så kan den kun anbefales! Fuck den var god.
Vi startede i torsdags med at se afsnit et – og det var bare fra start en serie man har svært ved at give slip på. Vi skulle dog i seng da arbejdet kaldte for os begge fredag morgen.

Jeg bandede Jesper et godt stykke væk over at han fredag havde aftalt med hans ven at tage i biografen, for det betød jo at jeg skulle vente endnu en dag med at se et afsnit mere! Lørdagen kom og da pigerne sov middagslur lørdag begyndte vi vores seriemarton. Vi så hele sæson 1 på deres middagslur lørdag og søndag og om aften lørdag. Det var kun 8 afsnit, så det var jo ikke voldsomt meget, men det var umuligt at stoppe med af se serien ? ..

Herunder kommer en kort anmeldelse af serien og selvfølgelig en samlet bedømmelse.

Navn: Stranger Things
Hvor: Netflix
Gener: Sci-fi/fantasy og gyser-ish.
Hvorfra: 2016-

Serien handler om de 4 drenge Will, Mike, Lucas og Dustin – og deres familier. Drengene er typiske ‘nørder’, de er medlemmer i skolens av-klub og bliver som i alle andre lignende serier mobbet af skolen bøller. Da drengene efter en hel dags “dunges and dragons” brætspil splitter op og cykler hjem, bliver den lille dreng Will trængt op i en krog af et monster og forsvinder fra jordens overflade.

Will fra byen Hawkins, indiana er nu forsvundet og den store eftersøgning går straks igang. Men i byen lurer en stor hemmelighed og den lille mystiske pige Eleven spiller en fremtræden rolle hele vejen igennem sæson 1.

Det store forsknings institut, Elevens telekinitiske evner og en masse andre små ting tager hurtigt en tilbage til et Stephen king agtigt univers – der minder om noget fra ‘ET’ eller ‘Poltergeist’ af Steven Spielberg.

Der er mysik, spænding og uhygge hele vejen igennem seriens 8 afsnit, mixet med en kæmpe portion kærlighed fra Wills mor der agter at findes hendes søn, koste hvad det vil – psykiske twists, teenagerforelskelse og en gennemtænkt handling er det i mine øjne et klart ‘must see’ selvom jeg normalt ikke er til sci-fi og fantasy generen!

Score ud af 5:
Handling: ☆☆☆☆
Skuespil: ☆☆☆☆
Spænding: ☆☆☆☆☆
Over all: ☆☆☆☆

– Michelle <3

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar