Et års fødselsdag

Jordbær tærte med marcipan

Til Ellies fødselsdag skulle der selvfølgeligt serveres en skøn sommerkage – og hvad er mere sommer lækkert end en jordbær tærte? Vi er i hvert fald enige om at det er den ultimative sommerkage herhjemme – men det skal selvfølgeligt være den lækre variant med marcipanbund, ellers er det ikke en rigtig jordbær tærte. Jeg har søgt inspiration til jordbær tærten fra forskellige opskrifter, derefter har jeg taget det bedste fra hver opskrift, tilsat ekstra (men usmagelige) fuldkorn og ud fra det – dannet vores variant. Velbekommen!

 Mørdej:

100 g havregryn
200 g hvedemel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg, str. M/L

Hak dine havregryn i en foodprocesser (hak lidt ekstra til marcipanmassen) bland mel, havregryn og flormelis i en stor skål. Tilsæt det bløde smør og ægget. Ælt mørdejen til den er glat og hænger sammen. Læg mørdejen på køl i 30 min. Mørdejen rulles ud på et stykke bagepapir og placeres i tærteformen, sørg for at bagepapiret ikke kistre fast i mellem mørdejen. Vi har både brugt en tærteform og en springform – resultatet blev klart bedst i springformen.

Marcipanmasse:

100 g rå marcipan
100 g sukker
50 g blødt smør
1 æg, str. M/L
1 spsk fint hakket havregryn (fra før)
 en smule salt & saft fra en halv citron
50 gram mørk chokolade

Ælt rå marcipan, sukker og smør godt sammen til der ikke er flere marcipanklumper. Rør ægget i massen og tilsæt derefter havregryn, salt og citronsaft til massen. Hæld marcipan massen op i den ubagte tærte. Tærten bages ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. Knæk chokoladen i stykker og lad det smelte udover tærten. Lad tærten køle helt af i formen.

Vaniljecremen:

3 dl skummetmælk
3 past.æggeblommer
80 g sukker
1 vaniljestang
2 spsk majsmel
1 dl fløde

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret, så du får skilt dine vaniljekorn fra hinanden. Lig den tomme vaniljestang op i en gryde med halvdelen af mælken. Bring mælken i kog. Vaniljesukker, sukker, æggeblommer og resten af mælken blandes i en skål – tilsæt majsmelet og sørg for at piske alle klumper ud. Når mælken i gryden er omkring kogepunktet, tilsættes majsmelsblandingen, og der røres godt til indtil det begynder at tykne. Pas på det ikke brænder på under hele processen – det ødelægger smagen fuldkommen! Sæt vaniljecremen på køl i ca. 1 time, eller indtil den er helt kold.

Fjern den tomme vaniljestang og pisk vaniljecremen sammen med en elpisker. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt sammen med vaniljecremen.

Pynt:
1/2 til 1 bakke jordbær, alt efter hvordan du pynter

Pynt jordbær tærten som du synes, jeg fandt inspiration på instagram og pinterest, hvor jeg fandt en masse smukke billeder af jordbær tærter med jordbær blomster – så det forsøgte jeg. Derudover fandt jeg nogle billeder hvor kanten af jordbær tærten var pyntet med “dupper” af vaniljecreme – så det forsøgte jeg at efterligne. Den kan også pyntes klassisk med halve jordbær, eller du kan skære hvert enkelt jordbær ud som en blomst og pynte med dem. Hvis du har chokolade til overs, kan du også smelte det og “tegne” streger ovenpå den færdigpyntet jordbær tærte – og mynteblade synes jeg derudover også er virkelig smukt!

Jordbærtærten blev serveret til Ellies 1 års fødselsdag igår – den kan du læse om H E R hvis du har lyst!

Ha’ en skøn weekend!
Michelle <3

6 kommentarer

 • Mmh! Jeg ville ønske at jeg var typen der havde overskud til at gå i gang med sådan et projekt <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Det forstår jeg godt. Egentligt er det ikke slemt når man først kommer igang men det var faktisk også først da jeg fik børn at jeg begyndte at kaste mig ud i flere projekter som dette ?
   – Michelle <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jordbærtærte er altid et hit.
  Tak for opskriften, den vil jeg da helt sikkert prøve at lave her til sommer .
  Evt. til lanceringen af mit nye blogdesign 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Uh det lyder som en rigtig god ide!
   Den kan varmt anbefales! Hvornår holder du lancering? :’)
   – Michelle <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den ser godt nok lækker ud! Jeg elsker selv en god jordbærtærte om sommeren og der er ikke noget bedre end at lave den selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Den var virkelig også lækker ja! Og jeg Kan kun give dig ret ?
   – Michelle <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et års fødselsdag