4 års bryllupsdag <3

Flødeboller – lakrids og nutella

Okay jeg ved ikke med jer? Men jeg har et seriøst lakrids og nutella hjerte ? Jeg er typen der spiser nutella med en ske fra bøtten (jeps guilty!) – og jeg tilsætter lakrids ved en hver mulighed! Særligt elsker jeg Lakrids fra ‘Johan Bülow’ og de nye chokoladeovertrukket lakridsskumfiduser fra hans søster bag brandet – ‘The Mallows’.

I anledning af at vi i morgen fejre Ellies 1 års fødselsdag skulle der selvfølgelig ekspermenteres i køkkenet ? .. jeg lavede 2 slags flødeboller, lakridsflødeboller og almindelige flødeboller med nutellaovertræk. Basen er den samme – og der kan selvfølgelig også tilsættes andre ting hvis i har lyst til at ekspermentere ? jeg lavede flødebollerne uden glukosesirup fordi jeg synes det er så meget rare blot at bruge ting man normalt har i køkkenet.

Ingredienser:

 • 150 gram æggehvider
 • 300 gram sukker (jeg brugte økologisk rørsukker)
 • 1 dl vand
 • 1/2 spsk ‘fine liquorice powder’ fra Johan Bülow + noget til pynt
 • 1 rulle  marcipan (400 gram)
 • 300 gram mørk chokolade (mængden kan selvfølgelig være forskellig alt efter hvor tykt et lag du ønsker, men jeg brugte 300 gram)
 • 2 spsk nutella
 • 1 spsk kokosolie

fremgangsmåde:

 1. æggehviderne blandes med 2 spsk af sukkeret og piskes stift. Mens det piskes koges resten af sukkeret med vandet. Det skal koge ca 5 minutter så det bliver en tykkere masse.
 2. når æggehviderne er pisket stive piskes sukkermassen stille og roligt i, lidt af gangen.
 3. når alt sukkermassen er tilsat piskes yderligere 15 minutter – det tager laaang tid men det er det værd!
 4. din marengs deles nu op i 2 skåle, i den ene tilsættes 1/2 spsk lakridspulver – smag til og tilsæt mere hvis du ønsker kraftigere smag.
 5. marcipanen skæres i tynde skiver som ligges på en bageplade med bagepapir.
 6. put marengs i en sprøjtepose eller en frysepose med hul i hjørnet (jeg brugte en frysepose hvilket var fint)
 7. sprøjt forsigtigt din marengs ud på marcipanstykkerne.
 8. når pladen er fyldt sættes den i ovnen 5 minutter på 180 grader så marengsen kan sætte sig – det gør overtrækningen nemmere.
 9. smelt alt chokoladen over et vandbad.
 10. overtræk først dine lakridsflødeboller. Drys med lakridspulver og sæt dem tilbage på bagepapiret. Sæt dem på køl når du er færdig med dem alle.
 11. put kokosolie og nutella ned til den resterende chokolade.
 12. overtræk dine almindelige flødeboller med nutella chokoladen. Sæt dem på køl.

Velbekommen!

– Michelle <3

Husk at følge med på facebook, hvor vi uploader billeder, nye blogindlæg, konkurrencer m.m. Du kan blot trykke på facebookikonet i menulinjen, så kommer du automatisk derind!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 års bryllupsdag <3