Samsovning ❤

At være mor i en teknologisk hverdag.

*bib bib*, smserne tikker ind – telefonen ringer, notifikationerne fra de socialemedier får skærmen til at lyse op.

Jeg kunne reagere på det hele, kigge i telefonen ved hver chance jeg fik. Men hvilken situation ville det sætte mine børn i? Hvordan ville de føle? Det er spørgsmål som jeg tit stiller mig selv. For JA jeg bruger efter min egen mening min telefon ALT for meget!

Jeg leger med mine børn, vi læser historier, vi synger og vi hygger os uden nogle former for elektronik – men når Agnes går rundt i hendes egen verden, skifter ble på dukken og alle hendes bamser – ja så sidder jeg ofte ved siden af, eller i sofaen med min telefon. Og ja, jeg kunne godt inddrage mig selv i hendes alene leg – jeg kunne godt være en større del af det, og være der for pigerne hvert sekund af dagen, men jeg synes stadig det er sundt for dem at lærer at lege selv. Og når de nu alligevel gør det; så har jeg tid til at gøre rent, rydde op, lave mad eller ja, sidde med min telefon.

[easy-image-collage id=671]

Mon de går glip af noget? Skal de kæmpe for min opmærksomhed? Næh egentligt ikke – men jeg er klart mere uopmærksom end hvis jeg blot sad og kiggede på dem mens de legede. Jeg tror dog også at det kan være vigtigt at lærer at mor/far ikke altid er tilgængelig – altså jeg er der  A L T I D  hvis det er nødvendigt, men måske er det godt nok at de kan lege uden at mors øjne er over dem?

Jeg tænker ofte over min egen brug af de sociale medier! Og hvad jeg gør når pigerne sover er jo for sin vis ligemeget – men jeg tror faktisk det kan være sundt nok med en “mobilfri” periode! Jeg  har derfor tænkt på en uge at indfører en mobilkasse – en kasse hvor både min mand og jeg skal ligge vores telefon når pigerne er vågne/vi er hjemme. Og det kunne være sjovt hvis jeg ikke var alene? Så hvis nogle har lyst til at prøve det sammen med mig, så skriv det endelig! Enten her, på instagram eller på facebook (ha ha ha så meget for mobilfri periode var?)

Men alt dette er jo blot mine tanker omkring eget brug af elektroniske enheder! Hvad med mine piger? Herhjemme er min mobil min, og fars mobil er fars! Vi har ipad, Samsung tablet, bærbar computer og smarttv – Agnes får kun lov til at bruge tv’et.

Vi har egentligt ikke disederet tv-tid, men eftersom vi har opsagt vores tv-pakker kan hun kun se tv hvis hun aktivt taget et valg omkring hvad hun vil se. Vi har “kun” streamingtjenesterne netflix, viaplay, tv2play og DR’s hjemmeside tilgængeligt.

Agnes ser tv – og hun gør det hver dag. Men ofte er det bare når hun lige skal vågne op, eller mens jeg laver aftensmad, hvis hun ikke har været i vuggestue. Så jeg ser det ikke som et problem overhovedet. Ellie er fuldkommen ligeglad med tvet, hun kravler bare rundt og leger hele tiden ?

I forhold til billeder på de sociale medier, ja der kan i jo tydeligt se hvilket valg jeg har taget. Men det var faktisk ikke noget vi fra starten var enige om. Hvis man kigger på Jespers facebook profil ses der også et tydeligt billede af det, han bruger det virkeligt ikke. Det gør jeg så – en del! Men for faen, jeg elsker bare at tage billeder af mine piger og dele dem med jer!

Hvis pigerne en dag siger fra, så respektere jeg det til fulde! Jeg ville aldrig gøre noget som de ikke er enige i!

Hvornår må pigerne så bruge elektronik? Det ved jeg ikke – når det falder os naturligt ind. Agnes har leget med en ipad da vi var indlagt med Ellie på sygehuset – men jeg synes ikke om at bruge det i hverdagen (hos os altså) Agnes elsker at hjælpe – hun støvsuger, laver mad, tørre støv af m.m. så jeg synes faktisk ikke behovet er der.

[easy-image-collage id=670]

Det var blot mine meninger omkring elektronik i hverdagen – det er på ingen måde den rigtige måde, det er blot vores måde! ?

Skriv endelig hvis i er med på min ide om en uges “mobilfri”! Jo flere jo bedre!

– Michelle <3

   

Skriv en kommentar

 • Synes du har en meget fornuftig tilgang til det med elektronik og børneopdragelse. Af hvad jeg har oplevet, får en del børn næsten ubegrænset tilgang til elektronik som ipads og mobiler, i en alt for tidlig alder. Jeg mener selv, at børn skal have lov til at være børn; være ude at lege og finde kreativitet og hvad de selv kan lide. Ikke sidde opslugt bag en skærm og opleve verden den vej igennem.
  Håber du finder nogen der vil være med til mobilfri uge 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Præcis Camilla! Det er så vigtigt at børn får lov at være børn! Ikke at der er noget galt med en smule elektronik – men ikke i store mængder! :’)

   – Michelle <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det kunne være spændende med en mobilfri uge. Jeg læste også engang om et forsøg, hvor man skulle sætte sig på en bestemt stol hver gang man spiste slik. For at blive klar over hvor ofte! Måske det samme med mobilen?
  Jeg gør det samme som dig – når Ulveungen leger alene med sine dyr sidder jeg gerne i sofaen med mobilen. Får lidt dårlig samvittighed – men man er jo også træt selv!
  Han er 2 og var tidligere glad for iPad og Tv, men nu interesserer det ham nærmest ikke. Tror den slags kommer og går. Vi har også kun netflix.
  Mh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Ej det er et vildt sjovt forsøg! Jeg tror virkelig at min stol ville være ofte besøgt ?
   Ja præcis! Det er sådan et dilemma – for man vil allerhelst bruge alt tiden på barnet, sammentid vil man gerne bruge tid på at koble af -.-‘
   Ja det tror jeg egentligt også – ligesom at det i perioder er meget spændende at se Umizoomi mens man andre perioder kun vil se “lille sesse” ?
   – Michelle <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsovning ❤