Bland dig nu for fanden uden om - tak ❤

Samsovning ❤

Fra jeg blev mor aller første gang fandt jeg det unaturligt for mig at ligge min baby væk fra mig, alle de timer om natten. Jeg har fra dag et derfor tænkt at vi selvfølgelig skulle sove sammen. Dog var min plan ikke at vi skulle sove sammen SÅ længe, men Agnes havde et stort behov for tryghed om natten – så det behov ville jeg for alt i verden opfylde! Nu ville jeg aldrig undvære den tryghed det for alle parter giver at putte tæt om natten.

[easy-image-collage id=641]
Vi valgte i starten at far skulle sove på sofaen eller i gæsteværelset da sengen kun var 180 og vi derfor ikke synes der var plads til os alle (luksusproblemer). Derudover ammede Agnes hver time hele natten til hun var 6 mdr hvorefter hun kun ammede hver anden time ? og far hang ikke sammen med så afbrudt søvn som han fik når han sov hos os.

Da Agnes var omkring et år kom far tilbage på soveværelset – og hans seng flyttede med. Vi havde nu en 3 meter bred seng, hvilket var luksus! ? .. Agnes ammede stadig om natten, men nu kun 2-3 gange hver nat, hvilket var super da jeg var gravid og arbejdede fuldtid mens jeg skrev afgangsprojekt på kommunom, så søvn var en ret nødvendig ting for mig.

Agnes synes at sengen er skøn!

 

Da vi nærmede os termin med Ellie var planen at vi alle 4 skulle sove sammen – dog ville Ellie og jeg i starten sove i gæsteværelset, så det gjorde vi! Det var fint, men jeg savnede virkelig Agnes inderlidt om natten!

 

Dette var den sidste nat hvor Agnes sov ved min side, inden fødslen af Ellie <3 Hvor var hun dog lille!

 

Ellie har i lange perioder ikke sovet ret godt om natten – hun vågede flere gange, hvor hun var vågen flere timer i streg, men efter vi puttede siden på hendes seng sover hun meget bedre! ? Jeg ville ønske at Ellie ligesom Agnes kunne sove ved siden af mig, men sådan er det desværre ikke. Børn har forskellige behov, og jeg vil selvfølgelig gøre alt hvad jeg kan for at tilgodese begge pigers behov!

[easy-image-collage id=642]

Vi har i sidste weekend igen lavet sengen mindre – fordi jeg synes vi lå alt for langt fra hinanden nu hvor Ellie ikke vil sove med os ? Men jeg nyder nu alligevel at have begge pigerne tæt på, og pigerne sover overraskende nok fint selvom den anden skriger eller græder engang i mellem om natten ?

Når Agnes sover middagslur hjemme forsøger hun altid at overtale mig til at sove sammen. Det er så hyggeligt og jeg elsker at putte tæt med hendes sovende lille jeg <3

 

Fakta om sikker samsovning:

"Der er forskellige faktorer, som øger risikoen for vuggedød ved samsovning, disse omfatter bl.a.:
- Forældres rygning
- påvirkning af alkohol
- indtagelse af medicin
- svær overvægt
- løse genstande

Sundhedsstyrelsen påpeger, at hvis forældrene vælger at sove sammen med deres spædbarn, så nedsættes risikoen herved ved at lade barnet sove uden pude og bamser, med sin egen babydyne og ved at lade barnet have lige så meget plads, som hvis det lå i sin egen seng. Spædbarnet bør heller ikke ligge mellem forældrene.” (http://www.jordemoderforeningen.dk/tidsskrift-for-jordemoedre/singlevisning/artikel/samsovning-en-anbefaling-uden-evidens/)

Samsovning mindsker dog den generelle risiko for vuggedød, i og med at babyen husker at trække vejret når den hører mor og far gøre det. Derudover er riskoen for ikke at hører hvis babyen får besværet vejrtrækning, gylper eller kaster op, langt mindre hvis man sover sammen.

Jeg kan KUN anbefale samsovning! Og herhjemme kommer pigerne først på eget værelse, når de selv spørger om det – ligesom de først må sove ude når de selv har lyst, og kender “konsekvensen” ved det.

– Michelle <3

   

Skriv en kommentar

 • For mig var det en stor lettelse, da jeg begyndte at samsove med min søn, da han var 8 måneder! Det var simpelthen nemmere i forhold til amningen om natten! Så jeg skal helt sikkert samsove med min kommende juli-baby:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Det er nemlig helt fantastisk! Og SÅ meget nemmere ? .. Det er også til tider frustrerende med baby Ellie at hun vil sove alene, men børn er jo forskellige :’) .. Ih held og lykke med baby til sommer! Det bliver skønt for dig ❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder næsten som om, at det havde været lettere for Jer bare, at lave en seng, der bare fyldte hele rummet, hvis I allesammen skulle sove sammen! Jeg synes også, det er rigtig fint, at du har lidt fakta om samsovning med, i slutningen. Jeg var slet ikke klar over, de risikoer der er ved det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Hahah ja Camilla – men så ligger Agnes bare alt for langt væk ? og man skal jo kunne komme ind ?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bland dig nu for fanden uden om - tak ❤