#Hashtagmor

Mad og kærlighed

  • #Mad, mad, mad!
    • #Aftensmad
    • #Frokost
    • #Morgenmad
    • #Bagning
    • #Madplan
    • #Mad på tid (arbejdstid)
  • #Bagom bloggeren
    • #Personlige indlæg
    • #Anmeldelser
    • #Sponsoreret
  • #Ferie og rejse
    • #Rejse med børn!
  • #Mine piger
    • #Graviditet og fødsel
juli 6, 2018

Søde kartofler og ovnbagte frikadeller.

Engang i mellem er det virkeligt en nødvendighed med nemt og hurtigt mad – men det behøver ikke betyde at man skal ringe efter en pizza ved det lokale pizzaria. Vi fik en lækker aftensmad bestående af ovnbagte søde kartofler og frikadeller – også bagt i ovnen. Tidsforbruget er minimalt på sådan en ret, i det man bikser det hele sammen, smider det i ovnen og efterfølgende kan lave alt muligt andet mens man venter på at maden er serveret 20-30 minutter senere – nemt og bekvemt.

Til en ret som denne skal man selvfølgelig helst have noget dyppelse – egentligt ville jeg gerne have en purløgsdip, men mit purløg var begyndt at hænge så det røg i skraldespanden i stedet.

Du kan finde opskriften på purløgsdippen her.

I stedet valgte jeg den lette løsning, ketchup til Jesper og børnene og hvidløgsdressing fra Bahnke til mig, mums!

Frikadellerne er fyldt med forskellige grøntsager, forårsløg, rødløg og snack peber – det gør dem ekstra krydret og lækre. Ellie spiste knap 3 frikadeller – fordi hun synes de var så lækre. Tilgengæl synes pigerne ikke om fritterne, så de fik et stykke rugbrød som tilbehør i stedet.

Sød kartoffel er begyndt at blive mere og mere udbredt, og ikke uden grund, det smager super godt og man kan let erstatte den traditionelle kartoffel med denne, for lidt variation.

Vil du hellere have en anden let ret, som passer sig selv, kan jeg anbefale ”one pot – farsbrød og flødekartofler”, opskriften finder du her.

Min opskrift skrev jeg sådan lidt ud fra tankerne, kombineret udfra hvad vi havde i køleskabet – for Jesper stod nemlig for dagens madlavning. Sådan er det torsdag aften, når jeg kommer sent hjem. Jeg er begyndt nogle dage at skrive en opskrift til ham, præcis som hvis jeg skulle skrive den til bloggen, blot uafprøvet og uden min egen tilsmagning. Det er faktisk gået over alt forventning de gange jeg har gjort det – maden er virkelig velsmagende og lækker. Om det skyldes at jeg er fantastisk til at få opskrifter stykket sammen uden at have råvarene i hænderne, eller om Jesper blot er god til at smage til – det lader vi stå hen   i det uvisse. Men hans dom er ihvertfald at opskrifterne er nemme at gå til – og han har hver gang fuldt med slavisk med et skønt resultat.

Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 45 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.

Ingredienser:
Frikadeller:
500 gram hakket svinekød.
2 forårsløg.
1/2 rødløg.
1/2 rød peberfrugt.
Salt.
Peber.
1 æg.
1 spsk mel.

Søde kartofler:
2 søde kartofler.
Timian.
Salt.
Peber.
Olie.

Fremgangsmåde:
1. Hak grøntsagerne til frikadellerne.
2. Bland kød, grøntsager, salt, peber, æg og mel sammen i en skål. Sæt på køl.
3. Skræl dine søde kartofler.
4. Skær de søde kartofler i aflange firkanter (som lange pomfritter) ca 1 cm x 1 cm i omkreds.
5. Put de søde kartofler i et fad, drys med salt, peber, timian og hæld olie over – fordel det med hænderne udover kartoflerne.
6. Form frikadellerne og put dem i et fad.
7. Sæt begge fade i ovnen på 180 grader varmluft i ca 20-30 minutter.
8. Lav evt en hurtig dressing eller server med en købt dressing.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på LinkedIn(Åbner i et nyt vindue)

Indlægsnavigation

Rocky road brownie.
Amerikanske pandekager med appelsin sirup og smør.

2 comments

  • kathrine
    juli 7, 2018

    Synes det hele ser super indbydende ud og smager sikkert rigtig godt 🙂

    https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

    Reply
    • hashtagmor
      juli 7, 2018

      Tusind tak! Hvor er du sød Kathrine!! 🙂

      Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.